Svet
10971 ogledov

Ukrajina. Zelenski s tem močno presenetil vse

Volodimir Zelenski Epa
Zahvalili so se mu za njegovo delo, nato pa ga zamenjali.

Ukrajinski obrambni minister Rustem Umerov je danes sporočil, da so vrhovnega poveljnika vojske Valerija Zalužnega odstranili s položaja. Ob tem se je Zalužnemu, ki je vodil ukrajinske sile med rusko invazijo, zahvalil za njegovo delo. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je za naslednika Zalužnega imenoval poveljnika Oleksandra Sirskega.

"Danes je bila sprejeta odločitev o spremembi vodstva oboroženih sil Ukrajine. Iskreno sem hvaležen Valeriju Fedoroviču (Zalužnemu) za vse njegove dosežke in zmage," je na družbenih omrežjih zapisal Umerov.

Zalužni je v prvem odzivu priznal, da je prišel čas za spremembe vojaške strategije. "Naloge leta 2022 se razlikujejo od nalog leta 2024. Zato se morajo vsi spremeniti in prilagoditi novim razmeram. Da bi lahko skupaj zmagali," je dejal.

Predsednik Zelenski je ob tem sporočil, da je Zalužnega povabil, naj ostane del ekipe, ki se bori proti ruskim silam. Za njegovega naslednika pa je imenoval poveljnika ukrajinskih kopenskih sil Sirskega, poročajo tuje tiskovne agencije.

Emmanuel Macron Svet Svet Rusi v Ukrajini ubili dva francoska prostovoljca. To so posledice Ukrajina napadi Rusije Poškodovana postaja Svet Nad regijo spustili 24 dronov, zdaj 40.000 ljudi brez elektrike Volodimir Zelenski Svet Orban obrnil ploščo, Ukrajini 50 milijard evrov

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 58
  • peter25 13:52 09.februar 2024.

    Ko 1x zapravljas denar za vojno ti ga zmanjka za mir. Dobicek od te vojne ima le Azija. Recimo tudi orozje, ki ga prodajajo Ameri ni v lasti le teh. Vecina privatnih podjetij v lasti Kitajske. Ce zahod ne zacne ...prikaži več spet delati na industrijski proizvodnji in razvoju nas caka spet 1000 let teme. Nic novega, ker vecina civilizacij na koncu propade zaradi vojn. Vsaj tako je na zahodu.

  • bobubob 13:30 09.februar 2024.

    Zanimivo bi bilo videti Tuckerjev dvourni pogovor o Ukrajini - z Bidnom.

  • Kmodri_ 10:47 09.februar 2024.

    Zeleni se bo v zgodovino zapisal od klovna, pravnika, igralca in velikega državnika, ki se zoperstavil drugi najmočnejši Putlejevi vojski po robu! Putlerjeva vsemogočna vojska stopica na mestu! Na drugi strani pa bo zg. Putlerja označila za tirana, diktatorja in ...prikaži več vojnega zločinca, ki je v blodnjah hotel restavrirati Carsko Rusijo, tako da je v smrt poslal milijone Rusov!