Svet
67 ogledov

Ukrajinski "čistilci ulic" mučili in pobili že 50 tisoč psov

ukrajina pobijanje psov pred eurom 2012
1/4
Youtube
Po več kot pol leta, ko so prve fotografije prizorov mučenja in ubijanja uličnih psov iz ukrajinskim mest zaokrožile po svetu, v Ukrajini niso prenehali z grozljivo prakso. Po ulicah ležijo skupine mrtvih psov, med njimi tudi mladički, nekateri zastrupljeni in umirajoči v mukah.

Po ocenah nekaterih živalovarstvenih organizacij se v Ukrajini mesečno zastrupi, ustreli ali obesi preko 7.000 psov, poroča Pes moj prijatelj.

Britanski People, ki je prvi objavil šokantne zgodbe iz Ukrajine piše, da so v zadnjih pet letih, odkar vedo, da bodo gostili nogometno prvenstvo pobili okrog 50.000 psov. Pse, med njimi so tudi mladički, ubijajo tako imenovani "čistilci ulic", ki ne želijo, da bi navijači imeli probleme z uličnimi psi.

"Medtem, ko Ukrajina namenja na milijone evrov za nove sijoče stadione, psi plačujejo krvavi davek, da lahko Ukrajina gosti svetovno prvenstvo," pravi Ben Williamson, aktivist PETA. Vse ljudi, zlasti pa navijače pozivajo, da jih podprejo vsaj s podpisom peticije, "da bo nogomet spet postal lep šport brez prelivanja krvi tisočerih živali".

V boj za ukrajinske pse pa se je že odzvala in podala igralka in aktivistka organizacije za zaščito živali PETA Pamela Anderson.

Več si lahko preberete tu ali se pridružite Facebook skupini.

Komentarjev 8
  • 4d5eccf93739c6305aaf8969a682cc57e1fd7395 21:34 27.maj 2012.

    Komarji in muhe so najverjetneje na drugem mentalnem nivoju - kdo pa nehumano pobija podgane in misi? Vi? Jaz na sreco se nisem nikogar srecal - sem pa proti in sem tudi proti mucenju psov in mackov.

  • rakun 09:16 27.maj 2012.

    Potepuški psi prenašajo bolezni in ogrožajo ljudi. Kdor pa se ne strinja s tem, pa ima možnost posvojiti po 10 psov in skrbeti za njih, da jih ne bo treba nehumano ubiti.(Nehumano) pobijamo tubi podgane, miši, komarje, muhe...ima kdo ...prikaži več kaj proti temu? Se mi zdi, da ne!

  • privat 19:11 26.maj 2012.

    dober si rekel ..human način ubijanja?' pa kaj ni to glih po merah današnje civilizacije??