Svet
23 ogledov

"Umaknite oglas, manekenka je presuha"

Oglas Urban Outfitters
Ameriško podjetje je moralo s svoje britanske spletne strani umakniti oglas, ker je oglaševalska zbornica presodila, da je dekle na njem presuho.

Britanska oglaševalska zbornica je ameriškemu podjetju Urban Outfitters, ki prodaja oblačila, naročilo naj s svoje spletne strani umakne fotografije manekenke v spodnjicah, ker je njeno telo "nezdravo suho".

Oglas so prepovedali, ker je razmak med stegni dekleta izredno širok, njena kolena pa so podobno široka kot njeni komolci. "Razumemo, da so ciljna publika Urban Outfitters mladi in prav ti bi lahko podhranjen model razumeli kot nekoga, ki naj bi nosil obleke Urban Outfitters, oziroma kot vzor, kako naj bi izgledali. Zato menimo, da je oglas neprimeren," so še zapisali v presoji pritožbe, ki so jo prejeli. Na podlagi te razsodbe so 31. decembra prepovedali kakršnokoli pojavljanje oglasa, podjetju pa so ob tem naročili, naj bodo v prihodnje njihovi oglasi odgovorni.

Britanska ministrica za ženske in enake možnosti Jo Swinson je odločitev podprla in povedala, da podjetja, ki imajo raznolike modele in manekenke vplivajo pozitivno na razbijanje nizke samopodobe žensk glede njihovih teles.

 

Komentarjev 2
  • Skippy 08:39 07.januar 2015.

    Kdaj bodo začeli umikati debele? Aja, debel si lahko, suh pa ne.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 00:30 07.januar 2015.

    v tem primeru se mi ne zdi presuha sam pač ima tako strukturo telesa da ima tok večji razmik med nogami. to se mi zdi bolj deformacija kot pa presuhost. naj rajš posežejo v razne slikce manekenk v revijah. bojo ...prikaži več 100x več nardil. sam tm pa še nism slišu da bi kej nardil...preveliki lobiji. ker ja tm pa so presuhe pa pretuširane ženske k niso blizu realnosti.