Svet
84204 ogledov

Umrl 15-letni fant: Starši ga niso želeli peljati k zdravniku

starša 15-letni fant pula Srecko Niketic/Pixsell
Policija sumi, da starši otroka, ki je pred dnevi umrl v Pulju, več mesecev niso peljali k zdravniku, čeprav je bil hudo bolan. Šele minulo sredo, ko se mu je stanje hitro poslabšalo, so za pomoč prosili zdravnike.

Policija je starše, 45-letno mamo in 42-letnega očeta, pridržala. Po podatkih portala 24sata naj bi bila pripadnika verskega kulta, svojega 15-letnega sina, ki je bil tri mesece bolan, nista odpeljala k zdravniku. "Naredili smo vse, da bi ga reanimirali, toda njegovo stanje je bilo pretežko," so povedali zdravniki.

Šokirani sosedje so novinarjem 24sata povedali, da je bila družina milo rečeno čudna in da imajo še tri otroke, ki jim jih je pristojna služba odvzela.

Bližnji sosed je povedal, da so po prihodu reševalcev, ki so se trudili dečka oživiti, vsi člani družine molili.

Tudi po tragediji so starši ostali mirni. Starši so raje molili, kot bi pomagali reševalcem. Jaz bi raje umrl, kot da bi gledal in nič pomagal, je povedal sosed.

Po neuradnih podatkih 24sata je prav v tej družini pred nekaj leti že umrl en otrok, a naj ne bi bilo znakov kaznivega dejanja.

Reševalci so otroka v puljsko bolnišnico pripeljali v sredo. S poskusom oživljanja so nadaljevali bolnišnični zdravniki, kar 40 minut je trajal boj za njegovo življenje, a žal zaman.

Otrokova mama je poklicala reševalce, mi smo se na klic takoj odzvali. Ko smo prišli, je bil deček že brez srčnega utripa, je povedala vodja puljskih reševalcev Gordana Antić.

Policija je otrokove starše pridržala.

Komentarjev 6
  • Ender3 14:41 02.oktober 2021.

    Spet žalostna zgodba, posledica bolanega človeškega uma. 🙏🙏

  • ico8 13:40 02.oktober 2021.

    Cudno, da ti ne zariba, to je verjetno olivno olje iz Krasa na delu v Hamburgu, nje de-de!???

  • Avatar Sreten Lukić
    lluckyss 13:23 02.oktober 2021.

    Žal verski in politični fanatiki delajo ljudem veliko škodo.....Če ne verjamete, obiščite norotv..