Svet
47 ogledov

Umrl je znani bankir in filantrop David Rockefeller

David Rockefeller EPA
Kot poročajo ameriški mediji, umrl je David Rockefeller, eden najbolj poznanih milijarderjev sveta.

Kot je potrdila družina pokojnega, David Rockefeller je umrl na svojem domu v ameriškem mestu Pocantico Hills, star 101 leto.

Rockefeller je bil poznani ameriški bankir in filantrop, po podatkih Forbsa naj bi bila njegova imovina ocenjena na okrog dve milijardi dolarjev.

Vzrok njegove smrti še ni znan, so pa v lanskem letu mediji poročali o njegovi sedmi presaditvi srca. Prvič so mu ga presadili leta 1976, ko mu je odpovedalo potem ko je bil vpleten v prometno nesrečo. Pri 99-tih letih je prestal šesto presaditev organa in pri tem povedal, da se vsakič, ko dobi novo srce, počuti kot da dobi novo življenje. Na vprašanje, kaj je skrivnost njegovega dolgega življenja je sicer izpostavil, da je to ljubezen do življenja. Ljudem je svetoval, da živijo preprosto, uživajo v stvareh, ki jih imajo, preživljajo čas z otroki in prijatelji.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • LukaMB 15:53 21.marec 2017.

    Tukaj ni fora življenju v bogatstvu ali ker je bogat, malo si preberi kaj so ti možje delali s svojim vplivom po svetu in koliko gorja so naredili... Tupamaros = tup si.

  • LukaMB 15:52 21.marec 2017.

    Končno je odšel ta izrodek in pa profiter nad nedolžnimi ljudmi po svetu, da bi njegove finance bile še večji plus. Z nameščanjem in lobiranjem svoje politike bank/zavarovalnic itd. je ustvaril toliko gorja, skupaj s sorošem naj zgnijejo v grobu ...prikaži več in še poščijemo se jim na grob. Če izvemo lokacijo, bomo lobirali da se ščije vsakodnevno gor.

  • Tupamaros 09:02 21.marec 2017.

    Zakaj že. Za kvaliteto in boljši slog življenja si je odgovoren vsak posameznik.