Svet
1063 ogledov

Umrl srbski patriarh Irinej, ki je bil okužen s covidom

patriarh Irinej Epa
Za 90-letnega srbskega patriarha Irineja je bila usodna okužba z novim koronavirusom.

Srbski mediji poročajo, da je umrl srbski patriarh Irinej, ki je zbolel za covidom-19.

Patriarh je bil 4. novembra pozitiven na koronavirus. Po postavljeni diagnozi so ga sprejeli v bolnišnico. V zadnjih dneh se mu je stanje precej poslabšalo. V četrtek so ga morali priklopiti na ventilator. Kot še pišejo srbski mediji, naj bi dodatno težavo pri zdravljenju povzročale težave s srcem. Pri zdravljenju naj bi srbskim zdravnikom pomagali tudi ruski kolegi. 

Srbski predsednik Aleksander Vučić je zapisal, da mu je bilo v čast poznati patriarha. "Takšni, kot ste vi, nikoli ne odidejo," je še dodal. 

Patriarh Irinej se je konec oktobra udeležil pogreba črnogorskega metropolita Amfilohije. Pogreba se je takrat udeležilo več tisoč ljudi, ki so poljubljali roke metropolita, ki je umrl za covidom-19. Že takrat so tamkajšnji epidemiologi opozarjali, da so bila kršena vsa epidemiološka priporočila za omejevanje širjenja novega koronavirusa. 

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 4
  • Avatar Leon
    Leon 10:07 22.november 2020.

    Vsako jesen in pomlad so starejši v bolnišnicah umirali zaradi pridružene pljučnice ali bakterij s katerimi se okužijo ob operativnih posegih . Nekateri zdravniki so pozabili na Hipokratovo prisego in so jo zamenjali za hipokritizem .

  • Avatar Micheal_Benson
    Micheal_Benson 21:52 21.november 2020.

    Hola, estoy feliz de anunciarle una verdadera compañía de préstamos de la que puede obtener un préstamo rápido, ofrecemos todo tipo de préstamos a nuestros clientes de confianza con una tasa de interés del 3%, contáctenos si necesita un préstamo. ...prikaži več Envíenos un correo electrónicos:Michealbensonloanagency@gmail.com,contacto@Michealbensonagency.com Formulario de solicitud de préstamo y devuélvalo,Visita nuestro sitio web:https://michealbensonagency.com/,Whatsapp:+593962046134. Nombre completo .....

  • Avatar lolekbolek
    lolekbolek 11:40 20.november 2020.

    In folk še vedno ne verjame v to kako nevaren je virus, pa tako mladi in zdravi ljudje umirajo.