Svet
19016 ogledov

Umrla porodnica, ki je bila na respiratorju, in otrok

Covid-19 v Srbiji Epa
Pacientki so naredili carski rez, a niso mogli rešiti niti nje niti otroka.

Srbski mediji poročajo, da je v Kliničnem centru Niš umrla 27-letnica iz kraja Orljane pri Nišu, ki se je zdravila na respiratorju. Rodila je dečka, ki je prav tako umrl. 

V bolnišnico je bila sprejeta v sedmem mesecu nosečnosti, zaradi simptomov covid-19, a niti en test ni potrdil prisotnosti virusa Sars-CoV-2. Ker se je njeno zdravstveno stanje in delovanje pljuč poslabšalo, so jo v bolnišnici dali na mehanično predihavanje. 

Opravili carski rez

Zaradi njenega slabega zdravstvenega stanja, življenjske ogroženosti tako porodnice kot ploda, so opravili carski rez. Otroku je zastalo srce in po enournem poskusu oživljanja je umrl. 

Srbija koronavirus Covid-19 Svet To so ukrepi, ki jih je danes uvedla Srbija

"Zdravstveno stanje porodnice je bilo po tem izredno slabo, njeno življenje je bilo ves čas ogroženo in je na žalost preminila," so za srbske medije povedali v KC Niš. Glede na to, da pri porodnici ni bil potrjen sum na covid-19, bodo naredili obdukcijo in izvedli notrani strokovni nadzor. 

Še ena nosečnica na respiratorju

Na intenzivnem zdravljenju v KC Niš imajo sicer še eno nosečnico, ki potrebuje ventilator. "Nosečnica, ki je v sedmem mesecu nosečnosti, je na umetnem predihavanju, je življenjsko ogrožena," so še sporočili iz KC Niš. V covid bolnišnici v Nišu imajo tudi 17 otrok, na enoti intenzivne nege pa se zdravi 60 pacientov. Hospitaliziranih je tudi precej mladih - pacienti, ki imajo težko klinično sliko v to bolnišnico prihajajo iz vse Srbije.

Covid-19 v Srbiji Covid-19 Svet Katastrofalne razmere na Balkanu, v Srbiji 139 bolnikov na respiratorju

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • anica00 20:27 22.julij 2020.

    Zakaj so jih potem toliko nabavili?

  • Franci Mikec 17:51 22.julij 2020.

    To je čudo medicine. Test ni pokazal okužbo, Bil je sum okužbe ,dali na raspirator in ni hotela dihati. Raje se je odločila umreti. In z seboj je vzela še otroka. In nihče ne bo odgovarjal za laži in nateg.

  • Avatar ovca
    ovca 13:36 22.julij 2020.

    Ko pristaneš na raspiratorju, si žal, že odpisan. Zakaj? Ker sam ne moreš dihati in diha aparat namesto tebe. Vzrokov, zakaj si pristal tako daleč, je pa malo morje :(. Stopnja preživelosti takega bolnika pa je hudo majhna.