Svet
5399 ogledov

Umrla sta skupaj

Požari v Californiji
1/5
Epa
Žalostna zgodba zakonskega para.

Zakonca Sara in Charles Rippey sta med žrtvami najbolj smrtnosnih požarov v zgodovini; v Kaliforniji je v ognjenih zubljih do sinoči življenje izgubilo najmanj 31 ljudi. Spoznala sta se pred 90-timi leti v osnovni šoli v Wisconsinu, nedavno sta obeležila 75 let zakona, piše People.

Sara je bila stara 98, Charles pa 100 let. Bil je veteran druge svetovne vojne, boril se je na severu Afrike, v Italiji in Franciji, medtem ko je bila njegova soproga gospodinja. Imela sta pet otrok, ki so se zaradi služb preselili v Kalifornijo. Starša sta jima pred 35-timi leti sledila.

Požari v Californiji | Avtor: Epa Epa

Da ded in babica nista preživela smortonosnih požarov, je odkrila njuna vnukinja Ruby Gibney. Klicala ju je, a nista se več oglašala. Trupli je našel njun sin Chuck Rippey. Negovalka, ki je skrbela za ostareli par, jima zaradi premočnega ognja, ki je zajel njuno domovanje, ni mogla pomagati.

"Vsaj skupaj sta umrla. Veliko huje bi bilo, če bi po 75-tih letih skupnega življenja eden ostal sam," meni družina umrlega para.

Zdoma 25 tisoč ljudi

Guverner Jerry Brown je že pred dnevi za Sonomo, Napo in Yuko razglasil izredne razmere. V četrtek se je več kot 8000 gasilcev borilo proti 21 velikim požarom na severu, ki so od nedelje požgali 81.000 hektarjev, uničili več kot 3500 hiš in drugih objektov ter pregnali z domov 25.000 ljudi, poroča STA.

Požari v Californiji | Avtor: Epa Epa

V okrožju Sonoma so najprej pogrešali 1000 ljudi, do četrtka zvečer pa so oblasti uspešno identificirale lokacije 600 pogrešanih in verjamejo, da jih bodo našli še več, čeprav tudi dodatne smrtne žrtve niso izključene.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Tomii Tomo 12:05 13.oktober 2017.

    Lepa starost a precej kruta in mučna smrt.