Svet
449 ogledov

Umrla ženska, zastrupljena z novičokom

Zastrupitev v Amesburyju
Ženska, ki se je minuli teden zastrupila z živčnim strupom novičok, umrla.

Britanska policija je sporočila, da je ženska, ki se je minuli teden zastrupila z živčnim strupom novičok, umrla. Policija je sprožila preiskavo o umoru. Poleg 44-letne ženske je bil strupu izpostavljen tudi 45-letni moški.

Zastrupitev v Amesburyju Preplah Svet V Veliki Britaniji nove zastrupitve z živčnim plinom

Britanski par je bil izpostavljen živčnemu strupu v angleški vasi Amesbury, nedaleč od Salisburyja, kjer sta bila z isto vrsto strupa marca zastrupljena bivši ruski agent Sergej Skripal in njegova hčerka Julija.

Dvojico našli nezavestno v hiši

Policija je sporočila, da so testi v laboratoriju Porton Down potrdili, da gre za novičok, ki naj bi ga po navedbah Velike Britanije izdelovali v nekdanji Sovjetski zvezi. Dvojico so našli minulo soboto nezavestna v hiši v vasi Amesbury, nekaj več kot 10 kilometrov oddaljeni od Salisburyja. Sprva so domnevali, da je šlo za predoziranje z drogo.

Zastrupitev v Amesburyju | Avtor: Profimedia Profimedia

Britanska premierka Theresa May je sporočila, da je pretresena ob novici o smrti 44-letne ženske.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar stoychi
    stoychi 13:07 09.julij 2018.

    ja, ja, Putin osebno ga je dostavil??, zraven Salisburyja je vojaški obrambni kemični, radiološki in atomski center, oni se igrajo z raznimi strupi; https://www.gov.uk/government/publications/defence-chemical-biological-radiological-and-nuclear-centre-dcbrnc/defence-chemical-biological-radiological-and-nuclear-centre