Svet
25 ogledov

Upokojenec preluknjal gume na 2.200 vozilih

Predrta pnevmatika Shutterstock
S škarjami nad nepravilno parkirane avtomobile.

Francoski upokojenec si je umislil kaznovanje po svoje za vse tiste, ki so svoje jeklene konjičke napačno parkirali. Skoraj na 2.200 vozilih je preluknjal pnevmatike, svoje "križarske pohode" pa je vestno zapisoval v beležko.

Uporniško akcijo, usmerjeno proti tistim, ki "ničesar več ne spoštujejo", je namenil vsem tistim, ki so parkirali na nedovoljenem mestu ali parkirišču za invalide.

Skupno se je lotil 2.190 vozil, registrske številke avtomobilov pa si je vestno zapisoval v beležke. Popisal jih je že šest, ravno pa je začel pisati še v sedmo.

A sedme beležke očitno ne bo popisal, saj ga je na delu ulovila policija. S škarjami v rokah se je ravno lotil "nove žrtve".

Policisti zdaj poskušajo vzpostaviti stik z oškodovanimi lastniki, upokojenec pa bo moral po nalogu sodnika na psihiatrično oceno.

Komentarjev 4
  • Nada Jurič 20:07 27.marec 2013.

    Ata je prava faca. Psihiatrično oskrbo oz. pregled rabi neinvalid, ki parkira na mestu za invalide. Razen če taki mislijo, da so invalidska parkirišča namenjena tudi mentalnim invalidom.

  • puksicd 12:10 27.marec 2013.

    Bravo, upokojenec! To je edini način, s katerim brezbrižnim ljudem pokažeš, da so nekaj naredili narobe. To bi moral reči tudi sodničar.

  • ik.hrovat 11:03 27.marec 2013.

    Prej bi moral iti na psihiatrično oceno sodnik. Penzionista pa honorarno zaposlit na mestnem redarstvu. Bi videli kako bi se dvignila kultura parkiranja. Če ni zavedanja, potem je za red in disciplino najbolj učinkovit strah.Sem prepričan, da nikomur, ki ...prikaži več je imel prerezano gumo na avtomobilu, ni potegnilo kaj je bil vzrok temu.