Svet
10749 ogledov

Upokojenka na lotu zadela rekordni znesek

Razno 05.02.13, loterija, srecka, loto, igra na sreco, foto: shutterstock Shutterstock
Listek preverila dvakrat.

 V Rusiji je 63-letna upokojenka na državni loteriji zadela pol milijarde rubljev (7,2 milijona evrov), kar je največji izplačan loterijski znesek v ruski zgodovini. Del denarja naj bi dobitnica darovala dobrodelnim organizacijam, poročanje ruske tiskovne agencije. T

Po navedbah državne loterije Stoloto je dobitnica Natalija Vlasova iz regije Voronež približno 600 kilometrov južno od Moskve. Da je zadela glavni dobitek, je ugotovila približno teden dni po objavi rezultatov.

Vlasova je dejala, da je loterijske številka najprej preverila njena nečakinja, ki naj bi ugotovila, da se ne ujemajo z zmagovalnimi. Šele potem, ko je državna loterija objavila, da je glavni dobitek zadel nekdo iz njene regije, je listek še enkrat preverila.

Srečnež iz Šmihela loto igra že 12 let po dvakrat na teden, zadnje leto in pol p Slovenija Ni dvignil milijona, ki ga je zadel na Lotu

Čeprav nagrada ni tako bajna kot tiste v ameriških in evropskih loterijah, pa 7,2 milijona evrov za povprečnega ruskega upokojenca predstavlja veliko vsoto denarja. Ta namreč od države mesečno v povprečju dobi okoli 200 evrov.

Dolarski bankovci V enem tednu Svet V enem tednu preživel letalsko nesrečo in zadel na lotu
Komentarjev 4
  • jozicamurn 19:47 19.november 2017.

    Ne lažite, tam imajo upokojenci kar lepo od 600 USD dalje kot prvo, kot drugo pa imajo tam v trgovinah vse življenjsko pomembne izdelke ceneje in boljše kvalitete, tako da teh 600 USD postane skoraj isto kot 1200 pri nas. ...prikaži več Pri nas so vse cene poskočile za najmanj 2.5x, plače pa ostajajo iste iz leta 2004.

  • ljubodoma 14:43 19.november 2017.

    komunizem je vsem delovnim Slovencem v pogubo ! proklet rdeć gnoj - smrdljiv & usran

  • ljubodoma 14:42 19.november 2017.

    klemenćić, je ćič, ki ne da nić !

Sorodne novice