Svet
8 ogledov

Uporniki korak bliže Tripoliju

Rakete izstreljujejo tudi uporniki. Humanitarni položaj naj bi se v Misrati hitr Žurnal24 main
Libijski uporniki naj bi osvojili mesto Zavija zahodno od prestolnice Tripoli. Med uporniki in libijsko vojsko so potekali srditi spopadi.

Z osvojitvijo Zavije so tako uporniki korak bliže Tripoliju, ki pa je še vedno trdno v rokah sil Moamerja Gadafija. Zanj zna biti padec Zavije močan udarec, saj je s tem prekinjena pot do Tunizije, ki je libijsko prestolnico oskrbovala s hrano in gorivom.

Uporniki so si že dlje prizadevali zavzeti Zavijo, pri čemer so jim pomagale tudi Natove sile. V mestu naj bi sicer še vedno bili vojaki zvesti Gadafiju, med njimi tudi ostrostrelci. Iz mesta je še vedno slišati občasno streljanje.

Naslednji cilj uporniških sil pa je prestolnica. "Tisočodstotno prepričan sem, da bomo danes zavzeli Zavijo in se nato odpravili proti Tripoliju," je dejal eden od upornikov.

Gadafijeve sile so medtem zanikale, da bi uporniki prevzeli nadzor nad Zavijo. Sporočili so, da je manjša skupina borcev proti Gadafiju na "samomorilski misiji", ki so jo hitro odbili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.