Svet
20489 ogledov

Uradni podatki, kako so Slovenci julija rešili hrvaško turistično sezono

Hrvaška plaža Profimedia
Glede na podatke zares drži, da Slovenci kljub domačim turističnim bonom letos rešujejo tudi hrvaški turizem.

Po podatkih portala eVisitor je na Hrvaškem julija letovalo 2,44 milijona turistov, ki so ustvarili 18,60 nočitev. To je 53 odstotkov prihodov in 61 odstotkov nočitev v primerjavi z lanskim julijem, kar je hrvaška turistična zveza glede na okoliščine razglasilo za velik uspeh. 

Upad domačih, torej hrvaških gostov, je relativno majhen, saj je pokritost med lanskim in letošnjim julijem 91-odstotna. Tujcev pa je natančno za polovico manj.

Med najbolj zvestimi pa so ravno gostje iz Slovenije, saj so letošnjega julija kljub naraščanju okužb z novim virusom na Hrvaškem ustvarili 3,44 milijona nočitev oziroma 87 odstotkov lanskoletne številke. Po številu nčitev zaostajajo samo za Nemci, ki so imeli 4,43 milijona nočitev. Oziroma povedano drugače, Slovenci so na Hrvaškem ustvarili več nočitev kot hrvaški gostje. Po statistiki nočitev so julija sledili Poljaki in Čehi, medtem ko je bilo precej manj avstrijskih gostov, ki so tradicionalno med najbolj pogostimi. 

Hrvaška turisti turizem Katastrofalen dan Svet Na Hrvaškem visoke številke, razširili ukrepe na meji

Trenutno je na Hrvaškem 780 tisoč turistov, od tega okoli 200 tisoč Nemcev in 135 tisoč Slovencev. Malenkost zadaj so domačini, precej manjše pa je število Poljakov in Čehov.

Najbolj obljudeni turistični kraji na Hrvaškem v tem hipu so Vir, Rovinj, Medulin, Crikvenica in Poreč. 

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 12
  • Avatar Pinkopalinko
    Pinkopalinko 13:52 02.avgust 2020.

    Ste videli na sliki Zdravka Počivalška,kako leži na plaži,tisti na boku z levo roko čez glavo... .In tak, da promovira Slovenski turizem in gospodarstvo.

  • maresem 08:15 02.avgust 2020.

    Kurčite se tisti, ki nimate niti za dan dopusta za Savo, kaj šele kje čez mejo. Vsak gre nekam na dopust zaradi sebe in ne zaradi hrčkov ali kogar koli. Vam bedakom to ne more biti jasno ker se kopate doma v lavorju.

  • Avatar drecos
    drecos 08:04 02.avgust 2020.

    bedaki