Svet
1028 ogledov

V Avstriji sneg še vedno povzroča plazove in ogroža ljudi

Sneg v Avstriji
1/3
epa
Kot smo poročali že v preteklih dneh, so vremenske razmere pri naših severnih sosedih precej divje.

Danes ponoči je snežni plaz delno zasul hotel v avstrijskem kraju Ramsau am Dachstein v bližini Schladminga, k sreči je nastala le gmotna škoda. Po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA pa so morali 60 gostov evakuirati iz stavbe.

Plaz se je sprožil okoli 1. ure ponoči z bižnje gore kakih 2000 metrov visoko in pridrvel v naselje Ramsau am Dachstein. Pri tem je zadel hotel Kirchenwirt in ga poškodoval, zasulo pa je še eno apartmajsko hišo. Reševalci so iz hotela umaknili vse goste in osebje.

Plaz je na srečo izgubil precej moči preden je dosegel hotel, zasulo je notranjo teraso in restavracijo in tudi spodnjo postajo vlečnice tamkajšnjega smučišča.

Reševalci so celo noč pregledovali plazovino in proti jutru sporočili, da v snežni masi niso našli nikogar. Snežni plaz pa je odnesel nekaj parkiranih avtomobilov.

Še en plaz je v večernih urah od sveta odrezal bližnjo vas, sprožil pa bi se lahko namanj še en večji plaz. Oblasti so tudi preventivno zaprle ceste v Ramsau am Dachstein, tako da je tudi ta sedaj odrezan od sveta.

Reševanje gamsa Video Svet Videli, da se pod snegom nekaj premika ...

V ponedeljek zvečer je plaz zasul tudi tri hiše na območju Kitzbühla na Tirolskem. Tudi tam so jo srečno odnesli.

Kot še poroča APA je danes zjutraj hudo sneženje povzročilo izpad elektrike na Tirolskem. Okoli 500 gospodinjstev v sedmih občinah je ostalo brez elektrike.

V Salzburgu naj bi se vreme v naslednjih dneh nekoliko umirilo, snežne padavine naj bi se postopoma zmanjševale, nevarnost snežnih plazov pa še vedno ostaja problematična.

Civilna zaščita je zjutraj upala na čim boljše vremenske razmere, da bi stanje ocenila še iz zraka. Ugotovili so, da kar 14 občin v državi po cestah ni dostopnih, med njimi Lech, Zürs in Stuben am Arlberg. Vendar pa pričakujejo, da bodo v prihodnjih dneh lahko odpravili nekatere ovire.

sneg Avstrija Nemčija Vreme Svet Totalni kaos zaradi snega, napovedana že nova pošiljka

V večjem delu Solnograške, pa tudi v večjih delih Štajerske in Zgornje Avstrije ter delu Spodnje Avstrije velja četrta, druga najvišja stopnja nevarnosti plazov. Strokovnjaki predvsem pozivajo ljudi, naj se držijo zapor in upoštevajo navodila oblasti.

Sneg, zima, Avstrija Udarci zime Svet Vse več mrtvih, sledi najhujših nekaj ur. Tega se najbolj bojijo. Avstrija, sneg Tragično Svet Najstnika bodo doma čakali zaman
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.