Svet
8268 ogledov

V bližini ostankov Titanika našli razbitine, posadki ni bilo pomoči

podmornica Titan OceanGate Profimedia
Potrdili, da so potniki podmornice umrli.

Podvodno daljinsko vodeno vozilo je v bližini ostankov ladje Titanik v Atlantskem oceanu odkrilo "polje razbitin", je danes sporočila ameriška obalna straža in dodala, da so že pričeli z analizo novih informacij. Po navedbah strokovnjaka za potapljanje naj bi bila med razbitinami pristajalni okvir in zadnji pokrov pogrešane podmornice Titan.

Ob 21. uri po srednjeevropskem času so v Bostonu pripravili novinarsko konferenco, potrdili so, da je vseh pet potnikov posadke žal umrlo. 

Iskanje začeli v nedeljo zvečer

Pred tem pa je strokovnjak za potapljanje David Mearns sporočil, da so med najdenimi razbitinami pristajalni okvir in zadnji pokrov podmornice. Kot je povedal za britanski BBC, mu je to informacijo dal predsednik mednarodne organizacije Explorers Club, ki je bil na zvezi z reševalno ekipo.

Iskanje podmornice se je začelo v nedeljo zvečer, ko so izgubili stik s posadko. Za krmilom je bil Stockton Rush, izvršni direktor podjetja OceanGate, ki je organiziralo odpravo. Njegovi potniki so bili britanski pilot in poslovnež Hamish Harding, pakistansko-britanski poslovnež Šahzada Davud in njegov sin Suleman ter 73-letni francoski raziskovalec Paul-Henry Nargeolet.

Po besedah Davida Concannona, svetovalca družbe OceanGate Expeditions, ki je nadzorovala misijo, je imela podmornica štiridnevno zalogo kisika, ko je v nedeljo zjutraj zaplula v morje. 

 

podmornica Titan OceanGate Svet Iskanje prešlo v kritično fazo, iz globine zaznali zvoke Podmornica Svet Ujeti pod vodo imajo kisika le še za 40 ur

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 9
  • bobubob 14:58 23.junij 2023.

    Med tem pa salonski oficirji iz Bruslja pod komando ameriške marionete skušajo s svojim titanikom, polnim plesočih in ploskajočih pišmeuharskih potnikov, razklati ledeno goro. Bodo čez nekaj stoletij Marsovci obiskovali Zemljo, kot mi sedaj Titanik? Res, čaka nas debilna prihodnost! ...prikaži večst! Ker smo cepljeni. Tudi proti zdravi pameti.

  • radovednica 08:05 23.junij 2023.

    Nobene škode. Kaj pa sploh rinejo tja in kaj v tistem zarjavelem železju naj bi videli. Razni Hamishi, Sulemani in podobni naj se kar prijavijo, jih bomo z enosmerno vozovnico, kar s tankerji tja vozili. Vse begunarje črnuharske iz Afrike, ...prikaži več vsakdan jurja njih, zaračunamo dobro karte in jih tam "skipamo forever".

  • Avatar Garancija
    Garancija 07:38 23.junij 2023.

    Pa so odšli milijarderji