Svet
6665 ogledov

V Evropski komisiji pojasnjujejo vzrok za Junckerjeva "mehka kolena"

Jean-Claude Juncker, vrh zveze Nato Epa
So povedali po resnici?

Predsednik Evropske komisije Jean-Cloude Juncker je imel na včerajšnjem vrhu Nata nekaj časa zdravstvene težave, hude bolečine zaradi išiasa, grabili pa so ga še akutni krči, je včerajnšno nenavadno hojo prvega moža Evropske komiseje (EK) pojasnil tiskovni predstavnik komisije Margaritis Schinas.

Jean-Claude Juncker, vrh zveze Nato Video Svet Mehka kolena. Junckerja so morali podpirati.

Juncker je vzel zdravila in je bolje, je povedal Schinas. "Še naprej bo trdo delal, tako kot že vse od začetka svoje politične kariere."  Predsednika Evropske komisije Jeana-Clauda Junckerja so na slovesnosti ob vrhu zveze Nato večkrat izdale noge, spotikal se je in imel težave z ravnotežjem, na pomoč so mu morali priskočiti drugi voditelji. 

Vprašanje, ali je predsednik Evropske komisije morda zdravila pomešal z alkoholom, je tiskovni predstavnik zanikal. Dejal je, da se mu zdi "več kot neokusno", da bi se Junckerjeve bolečine izkoriščalo za vprašanja o tem, ali je bil okajen, navaja avstrijska tiskovna agencija APA.

Juncker je junija v irskem parlamentu, kjer je imel prav tako težave s stopnicami, sam povedal, da trpi za išiasom, ki naj bi bil posledica prometne nesreče, in da ima zaradi tega težave s hojo, piše portal Politico.

Predsednik Evropske komisije se je sicer v četrtek zjutraj sredinim težavam navkljub znova udeležil dogodkov na vrhu zavezništva, kot je bilo načrtovano. Tudi tiskovni predstavnik komisije je danes poudaril, da ima Juncker zapolnjen program in da se ga še naprej drži.

Juncker je pomisleke glede njegovega zdravja zavrnil že leta 2014. Nizozemski finančni minister Jeroen Dijsselbloem je takrat dejal, da je "zakrknjen kadilec in pivec", a Juncker je takrat poudaril, da nima nobenih težav z alkoholom, spominja nemška tiskovna agencija dpa.

Komentarjev 15
  • maresem 21:15 14.julij 2018.

    Prekleti gnoj pijani, neotesani,... sramota za celo EU.

  • Avatar čavez
    čavez 17:31 14.julij 2018.

    Poscal se pa ni v hlače verjeten ima plenice.

  • Brane Kacjan 11:24 14.julij 2018.

    Mehka cura, mehka kolena, mehka zemljica, mehka Evropa. :)