Svet
11 ogledov

V Fergusonu ustrelili policista

pištola Shutterstock
V ameriškem mestu Ferguson, ki so ga pred tedni pretresali izgredi potem, ko je policist do smrti ustrelil temnopoltega najstnika, so včeraj neznanci ustrelili policista.

Policistovo življenje ni ogroženo, ustreljen je bil v roko. Skupaj s kolegom se je med patruljo približal dvema neznancema, ko se je eden izmed njiju obrnil in streljal. Oba neznanca sta po incidentu pobegnila, kolega ustreljenega policista je streljal za njima, vendar policija nima podatkov, da bi bil kdo poškodovan.

Do streljanja na policista je prišlo tudi v St Louisu; policist v civilu je vozil svoje vozilo, ko so nanj začeli streljati. Dobil je nekaj lažjih poškodb zaradi razbitega stekla. Na napad ni odgovoril s streljanjem. Tamkajšnje oblasti še ne vedo, ali je bil naključna žrtev napada, ali so neznanci streljali nanj zato, ker so vedeli, da je policist.

Medtem sta starša temnopoltega najstnika, ki ga je pred tedni do smrti ustrelil policist, prejela uradno opravičilo policije v Fergusonu. Oče pokojnega je rekel, da bi raje kot opravičilo videl policista, ki je streljal, v priporu. Preiskava dogodka sicer še poteka.

Komentarjev 1