Svet
4060 ogledov

V Furlaniji Julijski - Krajini s ponedeljkom pogoj PC

Cepljenje Epa
Italijanska vlada je v sredo sprejela nov odlok, v katerem upošteva pogoj PC. Pogoj začne veljati šele 6. decembra, za Furlanijo Julijsko Krajino pa zaradi slabše epidemiološke situacije že ta ponedeljek, 29. novembra.

Novo covidno potrdilo, tako imenovani »super green pass« bodo imeli vsi, ki so polno cepljeni, ali so preboleli covid pred manj kot pol leta. Ti ne bodo imeli omejitev pri dostopu do predstav in športnih dogodkov, slovesnosti in restavracij.

Zanimivo je, da bodo imeli cepljeni in preboleli zdaj veliko več svobode, saj zdaj ne bo veljala več omejitev do polovične zasedenosti. Prav tako ne bo več omejitve, koliko jih lahko v restavraciji sedi skupaj za mizo.

Do novega »super« potrdila torej ne bodo več zadostovali PCR in hitri antigenski testi.

Za prihod na delovno mesto sicer ne bo sprememb in bo dovolj tudi testiraje, torej navadno covidno potrdilo.   

Amsterdamsko letališče Schiphol je eno najbolj prometnih v Evropi. (Foto: Shutte Zdravje Preplah na Nizozemskem, 61 okuženih potnikov iz JA, omikron tudi v Nemčiji
 
Komentarjev 4
  • kapibara 21:01 30.november 2021.

    Naj nas omejijo na obvezni minimum.. pa da vendar ceplenci, upam da, dojamejo, da se med seboj žgejo in podarjajo zarazo

  • radovednica 08:16 28.november 2021.

    Pa koga to zanima? Bodimo (te) doma, pa ne bo nobenih težav. Koga sploh zanima, kaj imajo makaronarji, pa četudi 50 x Bergamo, kjer je po takšni paniki, videno pred kratkim, bolje kot pri nas, kjer se umetno ustvarja številke ...prikaži več in med tisoči večkrat testira (PCR) s ponavljanjem ene iste. Drugače ne more biti.

  • Lumpi 23:31 27.november 2021.

    Poleg prepričevanja pa samo še dosledno PCT.