Svet
13 ogledov

V Ikejini ponudbi tudi televizije in zvočni sistemi

Trgovina Ikea. EPA
Švedski pohištveni velikan Ikea napoveduje začetek prodaje v pohištvo vgrajenih televizij in naprav za predvajanje zvočnih in video vsebin. Prodaja naj bi letos jeseni stekla na Švedskem, v Franciji, Italiji, na Poljskem, v Španiji, na Danskem, Norveškem in Portugalskem.

Ikea bo prodajo začela s tremi različnimi paketi. Vsi vključujejo televizijo z ravnim zaslonom, zvočni sistem z brezžičnimi bas zvočniki, internetno povezavo ter predvajalniki CD, DVD in blue-ray. Naprave bodo vgrajene v pohištvo, zato bodo v njem skriti tudi kabli. Vse naprave bo mogoče upravljati z enim daljinskim upravljalnikom.

Švedsko podjetje napoveduje, da bodo po vsem svetu paketi na voljo poleti leta 2013. Za najcenejšega bo treba odšteti okoli 730 evrov.

Po Whirlpoolu in Electroluxu še TCL Multimedia

Ikea ponudbo razvija v sodelovanju s kitajskim proizvajalcem TCL Multimedia. Švedski velikan s tem želi na enem mestu ponuditi pohištvo in aparate, ki se popolnoma ujemajo. S tem se bo mogoče izogniti tudi zmešnjavi kablov in daljincev, še dodajajo.

Ikea je v preteklih letih že sodelovala s proizvajalci gospodinjskih aparatov. Dolga leta je tako prodajala aparate, ki jih je razvijala skupaj z Whirlpoolom, zadnja tri leta pa sodeluje z Electroluxom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.