Svet
18495 ogledov

V iskalnih akcijah primera Petito so oblasti odkrile še devet trupel

Gabby Petito Profimedia
Med iskalnimi akcijami blogerke Petito in njenega zaročenca Laundrieja so odkrili še devet trupel.

Od septembra so med množičnimi iskanji 22- letne blogerke Gabby Petito in njenega zaročenca Briana Laundrieja v Združenih državah Amerike odkrili najmanj devet trupel pogrešanih ljudi. Odkar je zadeva Petito prejšnji mesec prišla na naslovnice medijev, se je v ZDA ponovno povečalo zanimanje za raziskovanje primerov pogrešanih oseb in primerov nasilja v družini. Družina preminule blogerke je pred kratkim ustanovila fundacijo Gabby Petito za pomoč pogrešanim osebam in primerom nasilja v družini.

Oblasti so začele iskati Petito takoj zatem, ko so jo 11. septembra prijavili kot pogrešano. Njeno truplo so našli 19. septembra v narodnem parku v Wyomingu, dva dni po tem, ko je Brian Laundrie izginil iz svojega doma na Floridi. Iskanje Laundrieja se je končalo v sredo, ko so v naravnem rezervatu na Floridi našli človeške posmrtne ostanke, ki jih je FBI včeraj identificiral. Več o tem si lahko preberete tukaj.

V obsežnih iskalnih akcijah od Floride po Apalaški poti do zahodne obale, so oblasti odkrile še druge žrtve.

V iskanju so preiskovalci našli truplo 22-letne Emily Ferlazzo. Njen primer ima veliko podobnosti s Petitinim, piše Daily Mail. Njeni starši so Emily v ponedeljek prijavili kot pogrešano, potem ko se je njen 41-letni mož Joseph Ferlazzo vrnil v hišo njenih staršev v New Hampshiru in jim povedal, da svoje žene ni videl od sobote.

Par je živel v majhnem avtodomu, s katerim sta odpotovala v Vermont v okviru praznovanja prve obletnice poroke. Lokalni mediji poročajo, da je dan zatem, ko je bila Emily prijavljena pogrešana, njen mož priznal uboj. Policija je našla zapuščeni avtodom in vreče s človeškimi ostanki, pištolo ter ročno žago. Posmrtne ostanke so v sredo poslali zdravniku v identifikacijo. Kljub prejšnjemu priznanju se je Joseph v sredo izrekel za nedolžnega.

Našli še več pogrešanih

V soboto, 9. oktobra v različnih državah našli še tri trupla.

V kalifornijski puščavi so med iskanjem pogrešane ženske iz New Jerseyja, ki je izginila 28. junija, našli človeške ostanke. 30-letna Lauren Cho je bila s prijatelji in nekdanjim partnerjem v dolini Yucca, kjer so jo nazadnje videli. Prijatelji pravijo, da se je s svojim nekdanjim partnerjem Chrisom Orellom nameravala preseliti na zahod in zagnati svoj tovornjak s hrano.

Dokončna povezava s posmrtnimi ostanki še ni potrjena, identifikacija še poteka. Območje, kjer so našli truplo, je blizu mesta, kjer je bila Cho nazadnje vidna, preden se je 'razburila in verjetno odšla iz letovišča, pri čemer je pustila svoje osebne stvari,' so njeni prijatelji povedali šerifovemu oddelku okrožja Bernardino.

Ponovno zanimanje za primer Cho se je razvilo, ko so ljudje začeli prepoznavati primere, podobne Petitovem, ki pa niso bili deležni enake nacionalne pozornosti, zlasti, kadar je šlo za osebe, ki niso belopolte.

Posmrtne ostanke Sare Bayard so ravno tako odkrili 9. oktobra, potem je bila pogrešana od 4. julija. Nazadnje je bila videna na bencinski črpalki v okrožju Douglas, 28. junija, identifikacija pa je potrdila istovetnost.

Tretje truplo, najdeno 9. oktobra, so identificirali z Josuem Calderonom. 33-letni moški z Rhode Islanda je bil zaboden na cesti Blue Ridge Parkway v Severni Karolini. Pred identifikacijo so začele krožiti govorice, da truplo morda pripada Brian Laundrieju, saj so tudi njega iskali na teh območjih. Govorice so se izkazale za neresnične.

Oblasti so obravnavale tudi primer 19-letne Miye Marcano, ki je izginila dva tedna po Petitovi. Pogrešana je bila od 24. septembra, potem ko je končala študijsko izmeno v naselju Arden Villas in zamudila let domov na Južno Florido. Osumljenec za njeno smrt, Armando Caballero, je bil vzdrževalec v stanovanjskem naselju, ki je vlomil in jo pričakal v njenem stanovanju. Kasneje si je sodil sam, njeno truplo pa so našli v okolici 2. oktobra.

Gabby Petito Svet Identificirali še posmrtne ostanke zaročenca umorjene blogerke

V iskanju Brian Laundrija je policija prejela več klicev o njegovem morebitnem videnju v Alabami. Oblasti so 20. septembra v smetnjaku v Walmartu v Alabami našli moško truplo, a se je pozneje izkazalo, da je šlo za brezdomca.

Iskanje Petitove v narodnem parku Grand Teton, kjer so našli njene posmrtne ostanke, je odkrilo truplo pogrešanega očeta iz Teksasa. 46-letni Robert 'Bob' Lowery iz Houstona je izginil 20. avgusta, potem ko so ga nazadnje videli s črno vrečo, spalno vrečo in šotorom v nacionalnem gozdu Bridger-Teton. Ugotovljeno je bilo, da je oče dveh otrok umrl zaradi samomora.

Ko je Petitov primer prvič prišel na naslovnice, so oblasti preiskovale povezavo z njenim izginotjem z nedavnim dvojnim umorom mladoporočenk, ki so ju nazadnje videli v Moabu v Utahu ob istem času, ko sta Petito in Laundrie potovala po tem območju. Ena od žensk je delala tudi v zadrugi Moonflower Community Cooperative, kjer so opazili, da je Laundrie udarila Petita, preden ju je policija ločila. Kylen Schulte in Crystal Turner sta bili uradno pogrešani od 16. avgusta, najdeni pa dva dni kasneje. Bili sta ustreljeni.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • David_Boyle 16:09 22.oktober 2021.

    Prvi mesec sem od tega preprostega spletnega gospodinjskega dela prejel 26391. To delo je na spletu in je delno ali v zaključnem obdobju zelo enostavno, samo sledite navodilom na tem blogu ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦