Svet
7008 ogledov

V izogib karanteni test, ki pa bo drago stal

Novi koronavirus Profimedia
Potnikom bodo ponudili dve opciji; karanteno ali test, ki pa bo drago stal.

Na dunajskem letališču Schwechat bodo od jutri potnikom ponudili test na novi koronavirus. Glede na informacije letališča bodo rezultati testa na voljo v času do treh ur; v primeru, da bodo rezultati negativni, potnikom ob vstopu v Avstrijo ne bo potrebno v 14-dnevno karanteno.

Potniki, ki bi prileteli na letališče Schwechat bi morali glede na aktualna pravila pokazati negativni rezultat testa, ki ne bi smel biti starejši od štirih dni, v nasprotnem primeru bi morali v 14-dnevno karanteno. Da bi se slednji izognili, bodo po novem potniki lahko opravili test na letališču. Vsak pozitivni test bodo prijavili oblastem, ki bodo odredile korake naprej.

Test na letališču sicer ne bo na voljo le potnikom, pač pa vsem, ki bi ga želeli opraviti, zanj pa bodo plačali 190 evrov. Osebe, ki bodo potovale z Dunaja in se bodo testirale pred letom, ga bodo lahko pokazale v državi, kamor potujejo in z njim dokazale svoje zdravstveno stanje. Vstop v Avstrijo je možen le državljanom Evropske unije in Švice ter za ostale, ki imajo za bivanje urejena dovoljenja.

Koronavirus - UKC Ljubljana Slovenija Odlične novice, na ta podatek smo čakali od začetka epidemije!

Rahljanje ukrepov

Avstrija je že v petek odpravila omejitev gibanja na prostem. Svoja vrata so odprle vse trgovine in večina storitev. Jutri bodo omilili tudi omejitve glede obiskov v domovih za starejše. Takrat bodo pouk začeli zaključni letniki srednjih šol, ki se pripravljajo na maturo ali zaključni izpit. 18. maja bodo šli v šolo otroci od 6. do 14. leta, v začetku junija pa še otroci, stari 15 let in več.

Bari in restavracije se bodo odprli sredi maja. Hoteli bodo lahko prve goste sprejeli 29. maja. V prihodnje bodo dovoljene prireditve z do desetimi udeleženci.

Tudi v Avstriji se je prvo rahljanje ukrepov začelo po velikonočnih praznikih. Pred tem so obratovale le živilske trgovine, lekarne in trafike, 14. aprila pa so vrata znova odprle trgovine z manj kot 400 kvadratnimi metri prodajne površine, delavnice, prodajalne gradbenega materiala in vrtni centri.

Koronavirus Pandemija Svet Drugi val koronavirusa zelo verjeten v jeseni. To je razlog.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar lolekbolek
    lolekbolek 05:44 04.maj 2020.

    So nam pokazali kako je ko si omejen na hišo/stanovanje, psihološko pripravili/zlomili, tako da bodo ljudje z lahkoto prlačali 200€ ali več za to. Money money money money... :)

  • Avatar Lammilera
    Lammilera 00:51 04.maj 2020.

    Si želiš najti žensko za eno noč? Pojdi –– B­r­ed­h­ot­.­C­om