Svet
28531 ogledov

V Panami zasegli ogromno pošiljko kokaina, namenjenega k nam

Zaseg droge, namenjene v Slovenijo SENAN Panama
Panamske oblasti so v ponedeljek sporočile, da so prestregle veliko pošiljko kokaina, namenjeno v Slovenijo, natančneje v koprsko pristanišče. Kot so pojasnili na novinarski konferenci, je bil zasežen 1901 paket droge.

Španska mednarodna tiskovna agencija EFE, ki se sklicuje na vir uradne vire, dodaja, da gre za 1901 paket kokaina, ki je bil skrit v 64 potovalnih torbah znotraj zabojnika. Slednji je bil skladiščen v terminalu v pristanišču Colon v karibskem morju. Torbe in 'roba' sta tja prispela z ladjo iz Kolumbije, zabojnik pa je bil namenjen na končno destinacijo: Koper (Slovenija).

"Operacija je bila usklajena s panamskim pomorskim in zračnim centrom (Croan) in tožilstvom za boj proti drogam v Colonu in Guni Yali," so v sporočilu za javnost še sporočili pri Nacionalni letalski družbi Paname (Senan), ki spada pod del panamske državne varnostne službe.

Slika je simbolična. Derby banane Svet Med pošiljko banan odkrili pol tone kokaina

Panama sicer pospešeno nadaljuje boj s trgovci z drogo, potem ko je leta 2021 zabeležila rekordnen zaseg 128,7 tone drog. Panama se sicer uporablja kot nekakšen most za skladiščenje droge, ki je proizvedena v Južni Ameriki. Glavno tržišče sicer ostajajo ZDA.

Komentarjev 14
  • satir 07:34 17.avgust 2022.

    Predsednik bo spet imel težave, se bojim da bo povedal kakšno pametno preden pride frišna roba.

  • Gandi123 21:04 16.avgust 2022.

    Zopet bodo banane v akciji, da jih bojo lahko čim več pripeljali, vmes pa ....

  • lojs 18:27 16.avgust 2022.

    joj, kakšna novica, jest sem slišal da so dol pri kranju zasegli eno veliko količino krompirja, kup je baje tako ogromen, da so najeli plezalce, ki so ocenili višino tega materiala, čeprav pravijo, je glede na sušo, precej manjši, se ...prikaži več pravi, da so uporabili krajšo lojtro ... jah, vse je možno