Svet
46685 ogledov

Umor v središču mesta: Mirno sta pila čaj in kavo, potem pa ...

Umor v središču Reke Nel Pavletic/PIXSELL
Vse se je zgodilo pred očmi natakarja, ki je v šoku in mu nudijo psihološko pomoč.

"Prestrašila sem se in zapustila lokal, potem je še on pritekel iz lokala in pobegnil proti Koblerjevem trgu. Že prej sem jih videla skupaj na kavi," je dejala priča umora na Reki.

Zgodaj popoldne je v strogem središču Reke prišlo do umora. V gostinskem lokalu na Pavlinskem trgu, nasproti poznanega lokala Boa, je moški ubil žensko. Policisti opravljajo ogled kraja zločina. Nekaj pred tretjo uro je prišlo do pretepa, v katerem je bila ženska poškodovana, reševalci so jo po prihodu oživljali, a brez uspeha.

Policija je storilca prijela, priča zločina pa pravi, da je bila ubita starejša žensla.

"Sedela sem v lokalu, kamor pogosto prihajam in pila kavo. Vstopil je s starejšo žensko, po letih bi mu lahko bila mama. Sedela sta in mirno pila čaj in kavo. Kar naenkrat je skočil nanjo, jo povlekel za šank, zagrabil za vrat in jo začel udarjati. Prestrašila sem se in odšla ven, on pa je nato pritekel ven in pobegnil," je za 24sata povedala 74-letna Vesna, ki je bila priča tragičnega dogodka.

Rečanka, ki živi v bližini je povedala, da lokal vedno dela ob nedeljah, do 15. ure navadno dela natakar, potem pa natakarica.

"Če je vse to videl, ga ja gotovo prizadelo, ker je zelo nežna duša. Bojim se, da bo pustil službo. Bog, ne morem verjeti, kaj vse se v zadnjem času dogaja v naši četrti. Pred dvema mesecema so neakj sto metrov stran v parku našli mrtvega mladeniča, kakih 25 ali 26 let je bil star, umrl je zaradi droge. Še vedno ne morem priti k sebi, videla sem ga mrtvega, zdaj pa to," je za Novi list povedala Rečanka, ki živi v bližini, a ni želela biti imenovana.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.