Svet
11 ogledov

V Nemčiji že tretja žrtev

rešilec španija, ebola EPA
Zgodaj zjutraj so v Leipzigu začeli preiskovati še en primer okužbe z nevarnim virusom.

V bolnišnico v Leipzigu so v noči iz srede na četrtek sprejeli že tretjega pacienta v zadnjih dneh v Nemčiji, za katerega se sumi, da je okužen z virusom ebole, poročata portala Bild in Spiegel.

Prva dva pacienta zdravijo v Hamburgu in Frankfurtu, tretji domnevno okuženi pa je pripotoval na letalu iz Liberije, kjer naj bi deloval kot humanitarni delavec Organizacije Združenih narodov (OZN). Takoj po pristanku pa so ga prevzeli reševalci in zdravniško osebje ter ga takoj prepeljali v bolnišnico St. Georg. Prevoz so spremljali tudi policisti, vsi v zaščitnih oblekah.

Več informacij o njegovem trenutnem zdravstvenem stanju bodo iz bolnišnice sporočili predvidoma tekom dneva. Trenutno je nameščen na posebnem oddelku za zdravljenje najhujših oblik infekcijskih okužb, v strogi izolaciji.

 

V bolnišnici v Frakfurtu se na oddelku za nalezljive bolezni še vedno zdravi pacient, zdravstveni tehnik iz Ugande. Pacienta, ki naj bi se okužil v Senegalu pa so po petih tednih zdravljenja v popolni izolaciji odpustili iz bolnišnice v Hamburgu.

Po podatkih OZN je zaradi posledic okužbe z virusom Ebola na območju Zahodne Afrike umrlo že skoraj 3900 ljudi. Okužilo pa se jih je že 8033, zlasti na območju držav Sierra Leone, Gvineja in Liberija, kar je potrdila tudi že Svetovna zdravstvena organizacija. Posledic okužb z virusom tako ni preživela skoraj polovica okuženih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.