Svet
60382 ogledov

V neurju umrla dva otroka. Doletelo ju je ob jezeru.

Neurje Epa
Otroka sta se smrtno ponesrečila ob jezeru.

Ob jezeru v Šentandražu na avstrijskem Koroškem sta v današnjem hudem neurju umrla dva otroka, poškodovanih je bilo 15 ljudi, od tega dva huje. Po nevihti, ki je podirala drevesa in odkrivala strehe, so bili na teren napoteni reševalci, v jezeru pa še vedno poteka iskalna akcija za morebitnimi pogrešanimi, poroča avstrijska tiskovna agencija APA. Še tri osebe so izgubile življenje v Spodnji Avstriji, ko je nanje padlo drevo.

Župan bližnjega Volšperka Hannes Primus je na Facebooku po neurju zapisal, da je tamkajšnjo širše območje "podobno bojišču". Po neurju je bila na jugu države hudo motena oskrba z električno energijo, zato so avstrijske železnice prekinile promet na avstrijskem Koroškem, Vzhodnem Tirolskem in avstrijskem Štajerskem.

Vzrok prekinitve je bil obsežen izpad napajanja, so sporočili z železnic. V vlakih so obtičali številni potniki, nadomestni prevoz pa je bil mogoč le v omejenem obsegu.

Avstrijska meteorološka agencija ZAMG je sporočila, da je veter na prizadetih območjih presegel hitrost 100 kilometrov na uro. Najvišjo hitrost vetra so izmerili v Neumarktu na avstrijskem Štajerskem, kjer je veter v sunkih pihal s hitrostjo 139 kilometrov na uro.

Dve žrtvi tudi v Italiji 

Močno neurje je tudi v Toskani terjalo dve smrtni žrtvi. Več ljudi je bilo poškodovanih v močnem deževju in vetru, ki je dosegel hitrost več kot 100 kilometrov na uro. Nevihta je zajela tudi Benetke, kjer so z zvonika na Trgu svetega Marka odpadli kosi opeke.

Gasilci so doslej opravili več kot 150 intervencij v deželah Ligurija in Toskana, neurja pa so močno prizadela tudi deželo Emilijo-Romanjo. Po napovedih se bodo nevihte na severu države nadaljevale še nadaljnjih 36 ur, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

Na severu države so padajoča drevesa ubila dve osebi. Žrtvi sta bila moški v mestu Lucca in ženska v mestu Carrara. Padajoča drevesa so poškodovala še štiri osebe.

V kraju Barga je sunek vetra odtrgal del strehe, ki je nato padla na avtomobil, v katerem so bili ljudje. Na tržnici v obmorskem letovišču Marina di Carrara so poročali o poškodbah, potem ko je močno neurje povzročilo poplave.

V Liguriji je obalo med krajema Chiavari in Sestri Levante zalil močan morski val, ki je na železniške tire odnesel nekaj hišic ob plaži ter poškodoval daljnovod. Nevihta pa je zajela tudi Benetke, kjer so z zvonika na Trgu svetega Marka odpadli kosi opeke. Turiste so hitro evakuirali, območje pa je že ograjeno. Dve osebi sta bili lažje poškodovani.

toča Belsko pri Postojni Vreme Slovenija Pozor, ni še končano. Opozorila pred nočjo. Možna tudi večja toča.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.