Svet
4101 ogledov

V novi eksploziji v Nemčiji ranjenih dvanajst policistov in gasilcev

Ratingen eksplozija, Nemčija Profimedia
Ob prihodu je odjeknila eksplozija.

V eksploziji v stanovanjski zgradbi v mestu Ratingen na zahodu Nemčije je bilo danes ranjenih dvanajst policistov in gasilcev, je sporočila tamkajšnja policija. Na pomoč nemočni osebi so poklicali policijo in gasilce; ob njihovem prihodu je odjeknila eksplozija.

Nekaj ​​ranjenih gasilcev in policistov je huje poškodovanih, zdravniki se borijo za njihova življenja. 

Pripadniki specialne enote policije so vdrli v stanovanje, kjer je odjeknilo, in prijeli 60-letnega moškega, ki je utemeljeno osumljen, da je namerno sprožil razstrelivo, da bi tako poškodoval policiste in gasilce. 

Tamkajšnja policija je sporočila, da gre za teoretika zarote, ki med drugim zanika obstoj koronavirusa. Kot je poročal RTL, je moški huje poškodovan, odpeljali so ga v bolnišnico. V stanovanju so našli tudi truplo ženske, katere identiteta še ni znana.

Pred nekaj urami so nemški mediji poročai o streljanju na območju tovarne Mercedes-Benz v nemškem Sindelfingnu blizu Stuttgarta. Ubiti sta bili dve osebi, je potrdila tamkajšnja policija, ki je osumljenca že prijela in preiskuje okoliščine dogodka. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • andrej084 19:07 11.maj 2023.

    A so bili na delu kemiki in borci, ki so jih čolni in ladje prepeljali v Evropo, sedaj pa jim ni všeč višina socialnih transferjev, so več pričakovali od Evrope. Dajmo jim no malo zvišati, saj reveži še na dopust ...prikaži večt domov ne morejo ..

  • Toma 18:12 11.maj 2023.

    Kot odmevi…