Svet
17 ogledov

V Rusiji bodo ukinili nezanesljive družbe

Ruski predsednik Dmitrij Medvedjev je odredil končanje vojaških operacij v Gruzi Žurnal24 main
Ruski predsednik Dmitrij Medvedjev je ukazal ukinitev nezanesljivih letalskih družb v Rusiji. Odločitev povezana s sredino nesrečio v kateri je umrlo 43 ljudi.

Vlada mora tako do sredine novembra pripraviti načrt ukrepov, s katerimi bi "onemogočili delovanje letalskih družb, ki niso sposobne zagotavljali varnosti poletov".

Do decembra pa mora parlamentu predložiti predlog za povišanje kazni za kršitve letalske varnosti in uvesti možnost ustavitve nevarnih letal brez sodnega naloga. Tiste letalske prevoznike, ki bodo izpolnili varnostne zahteve, naj bi po drugi strani podprli z državno pomočjo, še posebej na regionalnih letih, da bi zapolnili vrzel, ki bi lahko nastala z ukinitvijo določenih letalskih družb.

V strmoglavljenju potniškega letala jak-42 na območju okoli 300 kilometrov severno od Moskve je v sredo umrlo 43 ljudi, vključno s člani hokejske ekipe Lokomotiv Jaroslavl.

Na sobotni spominski slovesnosti v Jaroslavlu v spomin na žrtve te nesreče se je zbralo okoli 100.000 ljudi. Med njimi je bil tudi ruski premier Vladimir Putin.

Nesreča je zadnja v nizu letalskih nesreč to poletje v Rusiji. Med drugim je v dveh nesrečah letal tupoljev 134 in antonov 24 skupaj umrlo več kot 50 ljudi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.