Svet
7785 ogledov

V šoli so ji prepovedali pojesti hrano, ki jo je pripravila mama

zloraba otrok Shutterstock
6-letna deklica je bila v prvi vrsti osramočena, poudarja mama.

Na spletnih omrežjih uporabnikov Nove Zelandije se je razvila javna debata po dogodku, ki je razbesnel Tammy Campbell, mamo 6-letne deklice. Učiteljica njene hčerke je deklici prepovedala, da bi pojedla, kar ji je pripravila mama, škatlo z malico je odnesla ravnatelju.

Mama poudarja, da je bila njena hčerka zaradi tega osramočena in da se boji odpreti svojo škatlo v razredu, v strahu, da bi ji zopet prepovedali pojesti hrano, pripravljeno doma.

Mama ji je doma pripravila muffin z bananami; učiteljica je presodila, da to za deklico ni dovolj zdravo, prepovedala ji je, da bi ga pojedla. Prihodnji dan je mama zopet pripravila isto hrano in učiteljica se je odločila s to potezo seznaniti ravnatelja, piše The Sun.

"Takšni dogodki gotovo lahko v skrajni sili pripeljejo do negativne predstave hrane otroku oziroma celo do prehranske motnje," je dogodek komentirala mama. Pojasnila je še, da je hčerki pripravila zdravi muffin brez glutena in sladkorja.

Hrenovke Strokovnjakinja Zdravje Otroci imajo lahko zaradi tega resne posledice

Ravnatelj je pojasnil, da deklici muffina niso dovolili pojesti, ker tudi drugim otrokom ne pustijo, da bi takšno hrano nosili v šolo. "Od kdaj imajo učitelji pravico, da staršem zapovedujejo, kakšno hrano bodo jedli naši otroci. Menda sami dovolj dobro vemo, kaj naši otroci potrebujejo ter želijo oziroma ne želijo jesti," je odgovorila mama.

Potem ko je pokrenila javno razpravo na to temo, se je šola javno opravičila za "nesporazum" ter poudarila, da ni mislila s tem nič slabega.

Zelenjava Velika študija Svet Prehrana brez mesa zmanjšuje tveganje za srčne bolezni, toda ...

mafin, muffin | Avtor: Shutterstock Shutterstock

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • kapibara1 09:03 09.september 2019.

    Pa te OŠ učiteljice, OŠ Bežigrad,so res en debakl.. Imel sem jih poln , moški spolno organ( ćaljivo) in rekel hčeri, da naj na temo sesalcev, da imajo žive mladiče in da imajo dlake, in učiteljičino pametetovanje-preseravanje, postavi vprašanje: Delfin+ ...prikaži več Kljunač.. Odgovor: ja tidva sta pa nekaj posebnega ( tako kot tršica)..

  • softundsicher 08:58 09.september 2019.

    Pokrenila je javno razpravo?!?