Svet
5222 ogledov

V stanovanju štiri leta z mrtvo mamo

Vrata
Obtožnica zoper 49-letnega moškega.

49-letni moški je štiri leta v stanovanju na Rijeki skrival truplo svoje pokojne matere, da bi se tako dokopal do denarja. Med drugim je prejemal tudi dodatek za njeno nego.

Tožilstvo na Rijeki je spisalo obtožnico zoper moškega zaradi kaznivih dejanj poškodovanja miru pokojnika, prevare in zato, ker je s svojimi dejanji v nevarnost spravil tudi druge, pišejo hrvaški portali.

Truplo pokojne mame je v stanovanju prekril z dekami in odpadki, medtem pa mesečno prejemal okrog 500 kun (67,41 evra). Truplo je v stanovanju skrival kar štiri leta, od leta 2013 do 2017, v tem času pa skupno prejel okrog 24 tisoč kun oziroma dobrih 3.200 evrov.

Septembra 2017 je v stanovanju - da bi prikril svoj zločin - zanetil požar in le hitri intervenciji gasilcev se je za zahvaliti, da se ta ni razširil še v zgornje nadstropje stanovanjskega kompleksa. Takoj po požaru je moški izginil neznano kam.

Pred tem je sosedom, ki so ga spraševali, kje je mama, govoril, da je odšla v Liko, sam pa je od poštarja v njenem imenu prejemal denar.

Moškemu pristojni spisane obtožnice ne morejo vročiti, sodili mu bodo v odsotnosti. Po nekaterih podatkih naj bi se nahajal v Nemčiji.

Požar hiše v kraju Žaga Slovenija Srhljiva najdba na prizorišču požara Policija Pri nas! Slovenija Našli zoglenelo truplo

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • kapibara1 13:39 16.marec 2019.

    To pa je medsebojna materinska-sinova ljubezen...