Svet
64772 ogledov

Število primerov omikrona se je v 48 urah potrojilo

omikron covid-19 različica Epa
V petek so imeli 18 potrjenih primerov okužb z omikronom, danes jih je že 183.

Na Danskem je prišlo do zaskrbljujočega porasta okužb z novo koronavirusno različico omikron, so danes sporočile danske oblasti. Po podatkih javnega zdravstvenega zavoda SSI se je število potrjenih primerov v 48 urah potrojilo. V petek so zabeležili 18 potrjenih in 42 domnevnih primerov, danes pa že 183 potrjenih primerov.

Evropski center za preprečevanje in obvladovanje bolezni (ECDC) je pred tem v celotni Evropski uniji ter na Norveškem in Islandiji zabeležil le 182 primerov okužbe z novo različico, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Uspešni pri odkrivanju 

Danska velja za eno najnaprednejših evropskih držav pri prepoznavanju različnih različic novega koronavirusa. Pogosto hitreje odkrije več primerov kot sosednje države, kar pa ne pomeni nujno višje stopnje okužb.

Zaskrbljujoč je, da zdaj obstajajo verige okužb, v katerih se različica pojavi pri ljudeh, ki niso potovali v tujino ali bili v stiku s popotniki.

Danci so že v sredo izrazili skrbi glede omikrona, saj se je izkazalo, da je oseba, ki je bila okužena z novo različico novega koronavirusa, prejšnjo soboto na velikem koncertu DJ-ja Martina Jensena v mestu Aalborg na severu države. Takrat so imeli v državi štiri potrjene primere, vsi so prispeli iz Južnoafriške republike. 

Omikron Covid-19 Zdravje Nove presenetljive informacije glede omikrona Covid-19 na Jesenicah Covid-19 Slovenija Novi podatki: To kažejo številke!

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 7
  • becar 10:18 06.december 2021.

    Lepo ste usklajeni korona propagandni plačanci. Enaka zastraševalna novica v 10 medijih istočasno. Da vas ni sram.

  • petra2 09:11 06.december 2021.

    Včeraj je bilo objavljeno, da je odkritih 74 primerov o. mikron.a

  • kapibara1 07:44 06.december 2021.

    Če se jim število okuženih veča, so vsi ti iz kvote ceplencev! Za kaj se pol cepit, če za nič ne nuca, razen za proizvajalčev TRR