Svet
34110 ogledov

V vojašnici ubit vojak

vojaki, celje, vojašnica Žurnal24 main
Do dogodka je prišlo danes zjutraj.

V vojašnici na letališču v mestu Wiener Neustadt v Avstriji je danes prišlo do streljanja, v katerem je bil en vojak ubit, en pa ranjen. Kot je povedal tiskovni predstavnik avstrijske vojske Michael Bauer, se je incident zgodil malo pred 7. uro zjutraj. Nadrejeni je ubil po činu nižjega vojaka, sam pa je bil ranjen, a kako točno, zaenkrat ni znano.

Kot sicer poročata avstrijska in nemška tiskovna agencija APA in dpa, je pred tem izbruhnil spor med vojakom in njegovim nadrejenim. Vojak v stražarnici je prvi začel streljati z jurišnim orožjem, nakar ga je s pištolo ustrelil in ubil po činu višji vojak. Slednjega so kasneje ranjenega prepeljali v bolnišnico.

Zadevo že preiskuje posebna enota zveznega kriminalističnega urada, a preiskava je šele na začetku, je pojasnil tiskovni predstavnik policije Johann Baumschlager.

Kot še spominja APA, je bila vojašnica na letališču v kraju Wiener Neustadt, slabih 50 kilometrov južno od Dunaja, novembra 2019 prizorišče smrtonosnega napada psov. 31-letnega vojaka so takrat napadli in ubili belgijski ovčarji, ki jih je hranil, njegovo truplo pa so kasneje našli v pesjaku.

Streljanje v ZDA Strelski obračun Svet Med snemanjem glasbenega spota odjeknili streli, obležalo 10 ljudi Avstrija reševalci Več poškodovanih Svet Zaradi pirotehnike umrl najstnik

dezurni@styria-medija.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.