Svet
6 ogledov

Vatikan za uporabo sile zoper Islamsko državo

Vatikan EPA
Vatikanski veleposlanik pri Združenih narodih podpira vojaško posredovanje v boju zoper agresijo Islamske države, v kolikor ne bo prišlo do politične rešitve.

V pogovoru za katoliški spletni časopis Crux je nadškof Silvano Tomasi izpostavil, da so džihadisti, ki so zavzeli široka območja v Iraku in Siriji, storili genocid in da jih je potrebno zaustaviti.

Menil je, da je vsekakor potrebna vzpostavitev koalicije, ki bi lahko dosegla politično rešitev nastale situacije, vendar če do tega ne bo prišlo, bo po njegovih besedah uporaba sile neobhodna.

Papež Frančišek je že prej v več nastopih obsodil brutalnosti, ki jih džihadisti izvajajo nad krščansko in drugimi manjšinami v Iraku in Siriji, predvsem je obsodil posnetek libijske veje ekstremistične skupine, ki prikazujekruto obglavljenje 21 večinoma egiptovskih koptskih kristjanov. Papež je takrat menil, da je “zakonito” ustaviti agresorja.

Komentarjev 10
  • Rastko 18:00 16.marec 2015.

    Si pa res samo mojca, da ne veš, da islamiste vzgajajo katoliki (jezuiti), da delajo z njimi zmedo po svetu. Ko boš to razumela, boš začela ljubiti Jezusa, ne pa ljudi, ki delajo zločin!!!!

  • Rastko 17:57 16.marec 2015.

    Če si kristjan, to pomeni da si kristusova rit, ker kristjan to pomeni (Christus annus). Bodi raje Kristusova priča, potem ne bo sovražil muslimanov, ker je to Jezus prepovedal!!!

  • Rastko 17:55 16.marec 2015.

    Mojca, četudi bi bil samo en pedofil v RKC, je to sramota za vero in katolištvo! Ne zagovarjaj lopovščin, ker je pedofilija lopovščina, ki je med fajmoštri sploh ne bi smelo biti!