Svet
1080 ogledov

Več deset tisoč turistov obtičalo na Baliju

1/3
Epa
Letališče ostaja zaprto

Mednarodno letališče na letoviškem indonezijskem otoku Bali ostaja zaprto še za 24 ur, so sporočile indonezijske oblasti. Nad vulkanom Agung, ki je po 50 letih začel bruhati pretekli teden, se dviga več kot tri kilometre velik oblak dima in saj, ki lahko okvarijo motor letala. Vulkan je od letališča oddaljen okoli 40 kilometrov.

Včeraj so na letališču odpovedali 400 letov, zaradi česar je obtičalo okoli 59 tisoč potnikov. Indonezijske turistične organizacije so popotnikom, ki so ostali na otoku, zagotovile brezplačno nočitev. Letališče so medtem ponovno odprli na bližnjem otoku Lombok, organizirani so prevozi z avtobusom in ladjo.

 | Avtor: Epa Epa
Leta 1963 je v izbruhu Agunga umrlo 1200 ljudi.

V okolici vulkana so včeraj razglasili najvišjo stopnjo nevarnosti in okoli 100 tisoč ljudi, ki živijo na območju v okolici vulkana, pozvali, naj gredo na varno. Ponoči je bilo mogoče videti plamene, zaznali so tresenje tal. Okoli 29 tisoč ljudi se je zateklo v zavetišča, veliko pa jih je odšlo na Lombok.

Ševilne države prebivalcem svetujejo, naj odložijo potovanje na Bali. Slovensko zunanje pri potovanju svetuje veliko previdnost. 

Vulkan Svet Zunanje ministrstvo o potovanju na Bali

 | Avtor: Epa Epa

 

 

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.