Svet
394 ogledov

Zunanje ministrstvo o potovanju na Bali

Epa Agung, vulkan, Bali
Indonezijske oblasti pozvale k evakuaciji

Zaradi nedavnih izbruhov vulkana Agung na indonezijskem otoku Bali se slovenskim državljanom slovenskim državljanom svetuje izredno previdnost pri potovanjih na otok ali njegovo bližino.

V prvotnem sporočilu so sicer potovanja na Bali ali njegovo bližino odsvetovali, kasneje pa so sporočili, da svetujejo izredno previdnost pri potovanjih.

Izbruhi vulkana Agung na indonezijskem otoku Baliju so se močno okrepili v soboto. Vulkanske aktivnosti so prešle v magmatsko fazo, strokovnjaki ne izključujejo možnosti močnega, eksplozivnega izbruha. Vulkan Agungje miroval več kot 50 let. V izbruhu leta 1963 je umrlo 1200 ljudi, se je prebudil prejšnji torek.

 | Avtor: Epa Agung, vulka, Bali Epa

Indonezijske oblasti pozvale k evakuaciji

Danes so indonezijske oblasti razglasile najvišjo stopnjo nevarnosti, okoli 100.000 ljudi, ki živijo v okolici, pa pozvale, naj nemudoma zapustijo domove in se zatečejo na varno.

Letališče v Depansarju, glavnem mestu Balija, je zaprto. Občasno je zaprto tudi letališče na sosednjem otoku Lombok. Ministrstvo  priporoča spremljanje aktualnih informacij in upoštevanje navodil tamkajšnjih oblasti.

Kot so za STA še pojasnili na MZZ, se zaenkrat noben slovenski državljani v zvezi z  izbruhi vulkana Agung na Baliju ni obrnil nanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.