Svet
23953 ogledov

Velika drama na meji med Korejama

KIm Jong un Profimedia
Južna Koreja je nabrala več vojaških letal, po tem ko je zaznala krepitev severnokorejskih vojaških sil. Severna Koreja svari, da bodo posledice grozljive.

Južna Koreja je aktivirala okoli 80 reaktivnih lovcev po tem, ko so na meji zaznali veliko število severnokorejskih vojaških letal, je v izjavi za javnost povedala vojska. V izjavi so povedali, da so opazili približno 180 severnokorejskih vojaških letal med 11.00 in 15.00 uro po lokalnem času.

Južna Koreja je aktivirala nedoločeno število F-35A bojnih letal in približno 240 reaktivnih lovcev, ki so v stanju pripravljenosti zaradi vojaških vaj Vigilant Storm, kjer sodelujejo z ZDA, poroča CNN.

Napetosti v regiji se zaostrujejo že od začetka skupnih vaj v ponedeljek, kar je povzročilo jezen odziv Pjongjanga, ki je zaveznike obtožil provokacije. Severnokorejski uradnik je v izjavi posvaril ZDA in Južno Korejo, češ da bosta za kakršnokoli vojaško akcijo proti Pjongjangu "plačali najgrozljivejšo ceno v zgodovini."

Olaf Scholz Xi Jinping Svet Scholz v Pekingu s Xijem Kuhanje, plin Ukrepati takoj! Svet Evropa mora ukrepati takoj, drugače bo ostala brez
Komentarjev 19
  • Skias 12:00 05.november 2022.

    A je kdo že videl, da bi ZDA imele kake vaje s svojimi "zavezniki" doma? Ne in tudi ne boste. Obvladajo pa tako provociranje. Kje so tu aktivnosti za podnebne spremembe! Koliko co2 se šele na takih vajah sprosti v ozračje!

  • Toma 07:40 05.november 2022.

    Ta odojek ima zagotovo kakšen kompleks ali dva na račun slabega razmerja med višino in širino. Indeks telesne mase pa je nevarno blizu njegovega IQ-ja!

  • Boschtjan Zupanchich 05:48 05.november 2022.

    Sam ta Smrdljiv Grd prašičji odojk je res en Zloben Bedak .... da se gre peteliniti proti svojim južnim Korejskim bratom , .... !!! ! !!!