Svet
1611 ogledov

Velikanska evakuacija zaradi širjenja ognja

požar Grčija Profimedia
Požar Oak (hrast) v bližini Nacionalnega parka Yosemite v ameriški zvezni državi Kaliforniji, ki je izbruhnil v petek, je doslej uničil 56 kvadratnih kilometrov površin, uničil najmanj deset objektov, pet pa jih je poškodoval. Pristojne službe so zaradi velike nevarnosti evakuirale 6.000 ljudi, z ognjem se bori 2000 gasilcev.

Gasilci kljub pomoči letal in buldožerjev požara še niso uspeli omejiti, ker je Kalifornija skupaj z večjim delom zahoda ZDA letos izpostavljena hudi suši in vročini brez vlage. Na srečo gori na redko poseljenem goratem območju jugozahodno od parka Yosemite, zato ogenj ne ogroža ljudi, vendar pa je to že drugi požar v bližini istega parka.

Gašenje požara na Krasu Slovenija Končno dobre novice glede požara na Krasu

Požar Washburn, ki je divjal južno od parka, je po dveh tednih boja gasilcev sedaj 80-odstotno omejen. Ta požar je uničil 19 kvadratnih kilometrov površin, ogrožal pa je tudi znamenita ogromna drevesa sekvoje.

Razglašene izredne razmere

Požar Oak je že sedaj veliko večji, guverner Kalifornije Gavin Newsom pa je za celotno okrožje Mariposa, kjer divja ogejn, razglasil izredne razmere. Do nedelje je zaradi požara 3100 odjemalcev ostalo brez elektrike.

Požare na zahodu ZDA po mnenju strokovnjakov povzročajo podnebne spremembe, v prihodnosti naj bi bilo še huje. Zahodni del ZDA je zadnja leta vse bolj vroč in suh.

Komentarjev 3
  • Avatar Keira_Wendt
    Keira_Wendt 12:25 25.julij 2022.

    Najboljša ponudba ... Google je za vsa spletna dela od doma plačal 638 do 957 dolarjev na dan. Moja mlajša sestra je bila dva meseca brez dela, prejšnji mesec je bil njen ček 28537 dolarjev, tako da je delal doma ...prikaži več 3 ure dela na dan in zaslužil sčasoma lahko še večja ... Tako sem začel .......................... >>>>>>>>>>>>>> www.ordcash.com

  • Avatar Kimberley-Echo
    Kimberley-Echo 09:20 25.julij 2022.

    Zaprite nekaj nepotrebnih vojaških baz po svetu in boste imeli dovolj denarja in ljudi za svoje potrebe in nenazadnje tudi za posodobitev infrastrukture, pa še za kakšno malico bo ostalo.

  • h4ck3r 09:20 25.julij 2022.

    Požare povzročajo podnebne spremembe? Kako? z vžigalicami ali kak odrugače? Jao potem ni čudno, da se dvomi že v vse kar se objavi. Podnebne spremembe povzročajo sušo in poslednično ustvarjajo gorivo za požare. Povzroča jih pa človek s svojimi dejanji ...prikaži več od odpadkov (cigarete, steklo,...) do bolj primitivnih stvari, ko je peka na žaru z ogljem ob razglašeni visoki požarni ogroženosti. No zraven so še prevozna sredstva, kot so vlaki in el. daljnovodi kateri so v največji meri povzročitelji v ZDA.