Svet
2868 ogledov

Video: Med bungee jumpingom se je strgala vrv

Bungee jumping Profimedia
Na srečo je padec preživel.

Na spletu je ta teden zaokrožil posnetek 39-letnega turista iz Hongkonga Mika, ki je skočil z 10-nadstropne ploščadi na dopustu na Tajskem. Na srečo je bil skok neposredno nad vodo, saj se je le nekaj sekund pred koncem skoka njegova vrv strgala.

"Pristal sem na levi strani, zato so tam poškodbe hujše," je povedal Mike za CNN. Njegovo telo je bilo prekrito z modricami, "kot da bi me nekdo kruto pretepel."

Nesreča se je zgodila v zabaviščnem parku severozahodno od mesta Pattaya. Mike je obiskal park z namenom, da bi šel streljati, vendar je naposled le zbral pogum in se odločil za bungee jumping.

"Bilo je tako visoko, da sem zaprl oči. Hotel sem jih ponovno odpreti, ko bi me odbilo nazaj gor," je povedal Mike. "Ko sem odprl oči in bil v vodi, sem šele ugotovil, da se je vrv pretrgala."

Miku je uspelo splavati na površje, čeprav je imel zavezane noge s spodnjo polovico pretrgane vrvi. "Če ne bi znal plavati, bi bil v težavah."

Ustanovitelj parka Nithit Intim je dejal, da še nikoli ni bil priča takšni nesreči. "Ko se je vrv pretrgala, ga je naše osebje nemudoma potegnilo iz vode ter vprašalo, ali je v redu. Povedal je, da je poškodovan, zato smo ga odpeljali v bolnišnico," je dejal.

Kot je še dejal Mike, so mu v zabaviščnem parku povrnili stroške skoka ter plačali račune za rentgensko in ultrazvočno preiskavo. Pred skokom je sicer podpisal izjavo o odgovornosti, ki veleva, da bo zabaviščni park v primeru nesreče poravnal račune za zdravljenje, a drugih zahtev stranka ne sme uveljavljati.

Protesti v Franciji zaradi pokojninske reforme Svet Kaos zaradi upokojevanja, gorela je mestna hiša Zastoji na Celovški cesti Avto Potovalne navade Slovencev: pomembno je, da smo čim hitreje na cilju
Komentarjev 1
  • Kmodri 19:46 28.marec 2023.

    Dobro, da se je srečno končalo!