Svet
18161 ogledov

Video. Putin povedal vic, v katerem se smeji Evropi.

Vladimir Putin Epa
Ruski predsednik očitno v situaciji vidi razlog za zbijanje šal.

Medtem ko Evropa trepeta zaradi visokih cen energentov in nevarnosti pomanjkanja slednjih, se ruski predsednik Vladimir Putin norčuje odločitvam evropskih držav ob uvedbi sankcij zoper Rusijo, za katere ves čas izpostavlja, da bolj škodujejo Evropi kot Rusiji. 

Iz Evrope se je ponorčeval tudi skozi šalo, ki jo je povedal na srečanju Valdai kluba v Moskvi, na katerem je imel svoj govor in kjer je izpostavil, da "igra zahod smrtonosno igro", da "Rusija ne bo nikoli podpisala mir z neoliberalnim zahodom" in še, da se bliža konec dominacije zahoda. 

Putinov vic: 
Sin vpraša očeta: Oče, zakaj je tako hladno?
Oče: Zato, ker je Rusija napadla Ukrajino. 
Sin: Kakšne ima to veze z nami?
Oče: Ker smo uvedli sankcije zoper Rusijo. 
Sin: Zakaj?
Oče: Da bi jim bilo slabše.
Sin: Ali smo mi potemtakem Rusi? 

Potem ko je povedal vic, se je rahlo nasmehnil, na posnetku pa se sliši glasen smeh nekaterih iz publike. 

Za napad okrivili tudi Britance

Rusija je medtem za današnji napad z brezpilotnimi letalniki na črnomorsko floto v Sevastopolu na okupiranem Krimu okrivila Ukrajino, pa tudi Veliko Britanijo. Ta naj bi bila odgovorna tudi za sabotažo plinovoda Severni tok v Baltskem morju, je sporočilo rusko obrambno ministrstvo.

Proruske oblasti na Krimu so danes poročale o napadu z več letalniki na rusko črnomorsko floto v Sevastopolu. Kot je sporočil guverner b je šlo za največji napad z brezpilotnimi letalniki in celo daljinsko upravljanimi pomorskimi vozili v vodah Sevastopola doslej, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Skupno naj bi bilo v napadu uporabljenih 16 daljinsko vodenih vozil, devet zračnih in sedem morskih, ruska vojska pa trdi, da je uničila vse. "Priprave tega terorističnega dejanja in urjenje vojakov ukrajinskega 73. specialnega centra za pomorske operacije je bilo izvedeno pod vodstvom britanskih specialistov, nameščenih v mestu Očakiv v ukrajinski pokrajini Mikolajiv," je sporočilo rusko obrambno ministrstvo v Moskvi.

Poleg tega je Rusija obtožila Veliko Britanijo, da je "vpletena" tudi v eksplozije, ki so uničile plinovoda Severni tok 1 in 2. Tudi pri tem naj bi sodelovali isti "specialisti", ki naj bi zdaj izvedli napad na Sevastopol, je še sporočilo rusko obrambno ministrstvo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 70
  • Toma 13:14 30.oktober 2022.

    Putler trosi vice, njegove ”Z”gube pa napredujeje v rikverc ;-)

  • ico8 11:00 30.oktober 2022.

    1)Povzetek vojne: Pred letom dni se je s Putinovega vidika zdelo, da se je odprlo časovno okno za invazijo na Ukrajino. ZDA so politično razdeljene, večina Američanov ne najde Ukrajine na zemljevidu in po katastrofi v Afganistanu nima želje po ...prikaži več novi vojaški avanturi. Angela Merkel, močna ženska Evrope, je odstopila, saj je svet še vedno v šoku zaradi pandemije. Poleg tega je Evropa postala odvisna od poceni ruskega plina in nafte. Kaj gre torej lahko narobe?

  • Avatar Syn
    Syn 06:50 30.oktober 2022.

    Dober vic, ampak dejansko resničen. Slava Putinu!