Svet
29490 ogledov

Putin z novimi grozečimi napovedmi za ves svet

Vladimir Putin Epa
Ruski predsednik z napovedjo, kaj nas čaka v prihodnjem desetletju.

Prihodnje desetletje bo verjetno najnevarnejše po koncu druge svetovne vojne, je danes izjavil ruski predsednik Vladimir Putin. Ob tem je Zahod obtožil, da želi prevladati nad svetom, ukrajinsko protiofenzivo v Ukrajini pa je označil za del "tektonskih premikov celotnega svetovnega reda", poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Pred nami je verjetno najbolj nevarno, nepredvidljivo in hkrati pomembno desetletje po koncu druge svetovne vojne," je Putin dejal članom letnega moskovskega think tanka Valdaj in dodal, da so trenutne razmere v svetu "do neke mere revolucionarne". "Zgodovinsko obdobje nedeljive prevlade Zahoda v svetovnih zadevah se končuje. Unipolarni svet postaja stvar preteklosti," je napovedal ruski predsednik.

Po njegovih besedah Zahod ne more "sam upravljati človeštva", vendar si za to "obupano prizadeva". Po njegovi oceni si večina ljudi na svetu tega ne želi več prenašati. Zatrdil je tudi, da se Zahod obnaša kot da bi bile "njegove vrednote in svetovni nazor univerzalni", poroča nemška tiskovna agencija dpa.

V luči vojne v Ukrajini je Putin dejal, da Rusija ne izziva zahodnih elit, temveč poskuša "braniti svojo pravico do obstoja" spričo prizadevanj Zahoda za, kot je še dejal, uničenje njegove države, navaja AFP. Ruski predsednik je tudi pozval k svobodi za druge kulture in politične poglede, medtem ko so ruske oblasti politično opozicijo in medije, kritične do Kremlja, v državi že skorajda popolnoma uničile.

Vladimir Putin Slovenija Slovenija postavila Rusijo na laž Vladimir Putin Video Svet Putin legel na tla in za puško prijel še sam

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 223
  • jozicamurn 02:49 29.oktober 2022.

    Gospod Putin, samo naprej in vam ter vašim sonarodnjakom ter vojakom želim bistro oko.

  • Ender3 01:35 28.oktober 2022.

    Večina komentatorjev je, zavestno proti Rusom že iz zamega dejstva, da so v mnogih Ameriških filmih rusi prikazani kot agresorji, sovražniki, kriminalci, morilci. Itd. In če to necenzurirano propagando posnamejo američani kot sveti gral, potem se ne čuditi, da nekateri ...prikaži več temu tudi podzavestno verjamejo..

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 23:37 27.oktober 2022.

    Skrbi me dan, ko bo Putin nehal groziti.