Svet
2425 ogledov

Video: Ruski policisti brutalno tudi nad ženske

Protesti v Rusiji za izpustitev Navalnega. Epa
Na spletu se vrstijo posnetki brutalnega vedenja ruske policije nad protestniki.

V Rusiji so v soboto na protestih za izpustitev priprtega opozicijskega voditelja Alekseja Navalnega aretirali več kot 3400 ljudi, so sporočili iz nevladne organizacije OVD Info. Samo v Moskvi so aretirali okoli 1360 ljudi, še najmanj 523 pa v Sankt Peterburgu, poročajo tuje tiskovne agencije.

Po spletu je medtem za ogorčenje poskrbel posnetek, kako je policist brcal žensko v Sankt Peterburgu. Po poročanju medijev je 54-letnica utrpela poškodbo glave in je nezavestna v bolnišnici. Preiskovalci so obljubili, da bodo preučili primer. Na spletu so se zvrstili številni posnetki, ki pričajo o brutalnem vedenju policistov.

Protesti v Rusiji za izpustitev Navalnega. Svet Kaos v Moskvi, Putin česa takega ni doživel

Številni Rusi so na družbenih omrežjih obsodili incidente policije. Ruske oblasti so medtem zavrnile obtožbe, da so uporabile prekomerno silo, da bi obvladale protestnike.

Komentarjev 6
  • jozicamurn 16:32 30.januar 2021.

    Podpiram Putina v tem primeru, vidi se, da je vse skupaj zrežirana farsa in na hitro skupaj privlečeni žametno pomladni rumeni jopiči v stilu ameriško-židovskih spletk po celem svetu.

  • 6d27bf1a5689dbb4e902b7e95a57f065ae13bfc9 06:02 25.januar 2021.

    Bravo Rusija tako se dela, ne pa naši preveč plačani policaji ki se podelajo prej v hlače kot pa da bi naredili red

  • SonyBoy 16:56 24.januar 2021.

    Včasih je Rusija želela uvest komunizem po svetu, sedaj bodo ZDA dokončale zadevo! Celovito, za vse...brez izjem! Zapnite varnostne pasove! Nastaja nova Sovjetska zveza iz samega jedra odpora proti komunizmu....kako ironično! :)