Svet
3712 ogledov

Video: Trenutek napada drona v središču Moskve

Zajem zaslona/Twitter
Dva drona so sestrelili, tretji pa je padel na poslopje v središču mesta.

Območje Moskve je bilo danes po navedbah tamkajšnjih oblasti znova tarča napadov z droni. Dva so sestrelili, tretji pa je padel na poslopje v središču mesta, ki je sicer še v gradnji, je sporočil župan Sergej Sobjanin. Žrtev naj ne bi bilo.

Glede na navedbe ruskega obrambnega ministrstva je zračna obramba sestrelila dva drona nad mestoma Možajsk in Himski v moskovski regiji. Tretjega, ki je padel na stavbo v izgradnji v središču Moskve, naj bi ustavili s pomočjo elektronskih sistemov, nakar je izgubil nadzor in padel, sporočilo ministrstva povzemajo tuje tiskovne agencije.

Sobjanin je medtem na Telegramu dodal, da reševalne službe pregledujejo območje padca drona, kjer da je bilo v dveh sosednjih stavbah razbitih več oken. Tako župan mesta kot obrambno ministrstvo sta javila, da ni poročil o žrtvah.

Začasno je bil ustavljen promet na moskovskih letališčih Vnukovo, Domodedovo in Šeremetjevo, pa tudi na vojaškem letališču Žukovski.

Ruske oblasti so napad z droni opisale kot "še en poskus režima v Kijevu, da izvede teroristični napad".

Kot piše francoska tiskovna agencija AFP, gre za že šesto zaporedno noč zračnih napadov na območje ruske prestolnice, ki so se v zadnjih mesecih okrepili.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 1
  • Avatar pantani
    pantani 09:31 23.avgust 2023.

    Nepomembno,tako kot je ta čalnek!!!