Svet
4303 ogledov

Voditeljica se je skrila pod mizo

Potres v Kaliforniji Epa
Številnim je bilo onemogočeno normalno opravljanje dela.

Južni del Kalifornije je stresel potres z magnitudo 7,1. Tla so se stresla sinoči 20.19 po lokalnem časnem (davi ob 5.19 po srednjeevropskem času). Gre za najmočnejših potres v zadnjih dveh desetletjih, poročajo tuje tiskovne agencije.

Številnim ljudem je potres onemogočil normalno opravljanje dela. Med drugim so drhtenje tal izkusili tudi voditelji lokalne podružnice CBS, ki so v času potresa in tresenja tal oddajali v živo. Voditeljcia Sara Donchey se je v strahu skrila pod mizo.

Potres v Kaliforniji | Avtor: Epa Epa

Žarišče potresa je bilo 17 kilometrov severovzhodno od manjšega mesta Ridgecreast, ki je približno 200 kilometrov severovzhodno od Los Angelesa. Obseg gmotne škode v Ridgecreasu zaenkrat še ni znan. Iz mesta so po četrtkovem potresu poročali o nekaj požarih na gradbiščih in nekaj uničenih domovih, posledic večjih razsežnosti pa potres ni povzročil. Podobno naj bi bilo tudi po zadnjem potresu. Nekatera gospodinjstva so po zadnjem potresu ostala brez električne energije.

Po petkovem potresu so v bližini Ridgecreasta zabeležili več deset popotresnih sunkov z magnitudo, ki je presegla 3,0; med njimi sta bila dva, ki sta presegla magnitudo 5,0.

Potres v Kaliforniji | Avtor: Epa Epa

Guverner Kalifornije je za prizadeto območje razglasil izredne razmere, kar pomeni, da lahko zaradi tega hitreje mobilizirajo pomoč in finančna sredstva.

Petkov potres so občutili v številnih predelih ob zahodni obali, med drugim tudi v 250 kilometrov oddaljenem Las Vegasu.

Potres v Kaliforniji | Avtor: Epa Epa

potres Južna Kalifornija Svet "Manjšemu sunku sledil močnejši, ki se kar ni ustavil"

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar Savistarra
    Savistarra 01:37 07.julij 2019.

    Ali veš, kje najti žensko za eno noč? Pridite v >>> www.Bredhot.Com