Svet
59443 ogledov

Vodja proticepilcev umrl za covidom

Cepljenje v Sloveniji Epa
Prijatelj umrlega: "Vaše ideje so ga ubile."

63-letni Luigi Marilli iz Abruzza, ki je bil regionalna kontaktna oseba za gibanje "Liberiamo L'Italia" (Osvobodimo Italijo), je umrl v bolnišnici v Pescari. Kot poroča italijanski časnik Corriere della Sera, je umrl zaradi covida.

Teritorialna kontaktna oseba za svojo pokrajino za gibanje je bil med prvimi, ki se je boril proti cepivom in covidnim potrdilom. Kot poroča lokalni tisk, je bil Marilli vedno v prvi bojni liniji in je v zadnjih mesecih vodil vse glavne protestne dogodke na trgu.

Covid-19, UKC Ljubljana Slovenija Poklukar in Fafangel o novih pravilih, ki začnejo veljati v sredo

Bitka na Facebooku

Na Facebook strani gibanja so se poslovili od Marille, a kot piše italijanski časnik, niso navedli vzroka njegove smrti. Njegov dolgoletni prijatelj Marino Recchiuti je med komentarji oznanil, da je 63-letnik umrl zaradi covida.

Njegov komentar je bil kmalu umaknjen, a je nato znova komentiral, piše Corriere della Sera. "Bil je pravi prjatelj, ki ga poznam že več kot 15 let. Moj prijatelj, ki je delal z mano in bi bil zdaj rešen, če ne bi sledil vašim ideologijam, ampak bi poslušal nasvete svoje družine in prijateljev ... Družina je zdaj uničena ... Njegovi pravi prijatelji so zgroženi ... Moralo vas bi biti sram, da sploh omenjate njegovo ime. Zdaj ga imate na vesti."

"Cepljeni in necepljeni se okužijo in zbolijo na enak način. A je smrt necepljene osebe za medije predobra priložnost, da ne bi skočili nanjo," pa so kasneje na Facebook strani zapisali v gibanju. "Smrt našega ljubljenega Luigija Marillija, o katerem smo poročali pred dvema dnevoma, ni mogla biti izjema," dodajajo. Obenem so se obregnili ob besede Marina in ob pisanje medijev, "ki njegove besede povzemajo kot zlato."

Komentarjev 43
  • Naklonsky 15:39 23.januar 2022.

    Sam si je kriv. Sicer so pa anticepilci tako na meji med človeškim umom, norostjo in mazohizmom. To je enako kod da geja ali lesbo prepričuješ o naravi seksa med moškim in žensko...

  • Avatar Ramsmaolla
    Ramsmaolla 23:33 18.januar 2022.

    Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

  • Avatar _lolekbolek
    _lolekbolek 18:32 18.januar 2022.

    Zurnal24.si, kdaj in zakaj je umrla Katja?