Svet
32 ogledov

Vojislav Šešelj: pričakali so ga trubači in četniške pesmi

Vodja srbskih radikalcev, haški obtoženec Vojislav Šešelj, se je vrnil v srbsko prestolnico, kamor ga je sodišče spustilo na zdravljenje. Pričakala ga je navdušena množica.

Vojislava Šešlja so v Beogradu pričakali člani družine, vodstvo njegove stranke in več sto prvržencev. Skandirali so “Vojo Srbine” in “Vojo vojvodo”, igrali so trubači, prepevale so se četniške pesmi in vzklikala sporočila  beograjskim oblastem in premierju Aleksandru Vučiću, poročajo srbski portali.

Šešelj je svoje privržence nagovoril po prihodu na sedež svoje stranke v Zemunu, kjer je vladala prava histerija. Svojemu vodji so ob prihodu pripravili pečene odojke in čevapčiče. Haški obtoženec jim je povedal, da je nadvse vesel, da je spet med njimi. “Boj je trajal nekoliko dlje, kot sem predvideval, vendar zmagi se ne gleda v zobe,” je rekel in dodal, da mu je prioriteta politika in ne zdravje. “Imam dve metastazi, vendar to ni tako hudo, kot se sliši.

Novinarjem je že med potjo na letalu povedal, da ne pripravlja nobenega maščevanja po prihodu v Srbijo, da pa se gotovo ne bo rokoval z izdajalci.

Šešelj je bil v haaškem priporu več kot desetletje, obtožen je vojnih zločinov. V domovino je prispel z rednim letom, letalsko karto mu je plačala država. 

Komentarjev 3
  • smrekca 16:27 13.november 2014.

    Res ZALOSTNO, da so takega cloveka izpustili! taki bi morali biti za vedno zaprti!

  • Lavdan 17:31 12.november 2014.

    Tole haško sodišče ni vredno da bi ga pes. V dvanajstih letih ga niso niti obsodili, pač pa se obnaša kot da on sodi njim. In sedaj bo v Srbiji spet dvigal prah, čeprav so ga že odpisali.

  • Xerxes 17:06 12.november 2014.

    Zmeraj enaka ikonografija - zastave, slike, malo nacionalizma za začimbo in obtoženec/obsojenec, ki je seveda nedolžen... Idioti pa mu vzklikajo vodi nas se naprej modri nedolžni vodja. Vse podobnosti s Slovenijo so zgolj zlonamerne