Svet
2003 ogledov

Vojska priznala napako; večkrat skoraj zadavil ženo

Devin Patrick Kelley
Ameriške letalske sile priznale, da so v primeru krvnika iz Teksasa storile napako. Pokol bi lahko preprečili.

FBI s strani letalskih sil ni prejel podatka, da je bil Devin Patrick Kelley, ki je v napadu v Teksasu ubil 26, ranil pa 20 ljudi, pred tem obsojen zaradi družinskega nasilja. Ta podatek bi preprečil možnost, da bi si pridobil orožje po legalni poti, kar je storil.

"Po prvih informacijah, obsodba zoper Kelleya enostavno ni bila vnešena v register," je pri tem povedala predstavnica ameriškega letalstva Ann Stefanek, ki je dodala, da je že sprožena preiskava, ki bo pokazala, ali obstaja še več obsodb, ki so pri prenašanju v register enostavno spregledane.

Po uredbi Pentagona mora osebje ministrstva FBI obvestiti o vsaki obsodbi vojaškega sodišča.

Napad v Texasu | Avtor: epa epa

Devin Patrick Kelley Pokol v ZDA Svet Napadalec je bivši učitelj verouka in vojak

Skušal zadaviti ženo, skoraj do smrti pretepel pastorka

Vojaško sodišče je Devina Patricka Kelleya obsodilo leta 2013, in sicer zato, ker je nekajkrat pretepel ženo, jo brcal in jo večkrat skušal zadaviti. Obsojen je bil tudi zaradi nasilja do svojega pastorka s "silo, ki bi lahko povzročila smrt ali težke poškodbe".

Kelley je dejanja priznal. Kot je znano, si je po napadu sodil sam. Oblečen je bil v črno, nosil je zaščitni jopič in polavtomatsko puško; vstopil je v baptistično cerkev v Sutherland Springsu. Ubil je 26 ljudi, med njimi tudi komaj 18-mesečnega otroka, ranil pa jih je 20, med njimi tudi 5-letnega otroka.

Na svojem Facebook profilu je na dan pokola objavljal sporno vsebino, med drugim tudi fotografije svojega orožja. Pri eni izmed fotografij je pripisal: "To je nevarna psica."

Gre za najhujši množičen poboj v sodobni zgodovini Teksasa.

Napad v Texasu | Avtor: epa epa

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.