Svet
13399 ogledov

Vreme: To nas lahko močno skrbi

Vročina EPA
Strokovnjaki na podlagi zadnjih zbranih podatkov znova opozarjajo.

V zadnjih intenzivnih vročinskih valovih v Indiji je v povezavi z vremenskim dogajanjem umrlo več kot sto ljudi, predvideva se, da bo v prihodnjih letih vse huje. Glede na to, da obstaja velika verjenosti, da bodo posamezni predeli te države postali enostavno preveč vroči za življenje, strokovnjaki opozarjajo, da svet verjetno čaka nova velika humanitarna kriza, poroča CNN.

Vročinski valovi v Indiji se običajno pojavljajo med marcem in julijem, s pojavom monsunskega deževja se zmanjšajo. V zadnjih nekaj letih je vročina hujša, vročinski valovi trajajo dlje časa.

Indija sodi med države, za katere vremenski strokovnjaki predvidevajo, da bodo najbolj prizadete s težavami, povezanimi s klimatskimi spremembami. Strokovnjaki z Massachusetts Institute of Technology (MIT) menijo, da bodo nekateri predeli Indije postali nemogoče za človeško življenje in to ne glede na to, ali bi se v svetu zmanjšale emisije toplogrednih plinov.

V lanskem letu so v Indiji našteli 484 vročinski valov, umrlo je več kot pet tisoč ljudi.

Indija vročinski val | Avtor:

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • a04fcc1478065fdf1a95135fefb1e4e18500f9f6 11:45 04.julij 2019.

    "Emisije" nimajo nobene veze... in glede na temperature izpred 500 let, smo ta trenutek še vedno v dokaj hladnem obdobju. 3/4 zemeljske zgodovine Zemlja sploh ni imela polarnih kapic. No, pa še vedno se Zemlja zadnjih par let ohlaja. Ampak ...prikaži več ja... senzacija mora bit.

  • perhan63 11:09 04.julij 2019.

    jebe se mi za indijo