Svet
11382 ogledov

Vreme: Udarci, ki jih ni bilo vsaj sto let

Neurje Španija
1/5
Epa
Neurje, ki terja tudi človeška življenja. Do česa takšnega v Španiji ni prišlo vsaj sto let, poročajo lokalni mediji.

Vzhodne dele Španije so včeraj prizadele obilne poplave, pri čemer je v 24 urah zapadlo skoraj štirikrat več padavin, kolikor znaša povprečje za ves mesec september, poročajo lokalni mediji.

Na desetine ljudi je moralo zapustiti svoje domove, vreme pa je terjalo tudi tri človeška življenja. Zadnja žrtev je umrla, ko je njeno vozilo zaradi nenadne poplave ostalo ujeto v predoru. Drama se je odvila v mestu Almeria v Andaluziji, kjer je ob hudem nalivu zalilo v samo nekaj minutah. Policiji je uspelo rešiti dva človeka, eden, starejši moški, pa je ostal ujet v vozilu.

Že včeraj sta umrla nek 61-letni moški in njegova 51-letna sestra, ko so narasle vode v kraju Caudete v pokrajini Kastilija-La Mancha odnesle njuno vozilo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Poleg težav v cestnem prometu so nalivi danes v Almerii ustavili tudi letalski promet. Oblasti pa prebivalcem predvsem polagajo na dušo, naj se na pot ne odpravljajo s svojimi avtomobili.

Neurje Španija | Avtor: Epa Epa

Jesen Jesen Slovenija Vreme: Za prihodnji teden pripravite toplejša oblačila

Na prizadetih območjih so zaradi vremenske ujme številne šole odpovedale pouk. Samo v Valencii, kjer so pouk odpovedali že v četrtek, je moralo doma ostati več kot pol milijona učencev.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.