Svet
9662 ogledov

Vročina usodna za petletnika v parkiranem avtu

Hrvaška policija Profimedia
Nedaleč stran od nas odmeva primer mrtvega otroka, ki ga je oče pustil v parkiranem avtomobilu.

Hrvaški mediji poročajo o tragičnem dogodku, do katerega je prišlo danes popoldne v Kninu. V parkiranem avtomobilu so našli truplo otroka, je potrdila tamkajšnja policija, ki dogodek podrobneje še preiskuje. 

Kot poroča Portal Jutarnji.hr so bili spričo prizora, trupla majhnega dečka v avtu, preiskovalci šokirani. Kot poroča portal Šibenski.hr, je bil deček star pet let. 

Njegov oče je zaposlen v vojski, njegovo delovno mesto je v kninski vojašnici. Vsako jutro ga je vozil v vrtec, tako tudi danes. Še preden pa je uspel dečka pustiti v vrtcu, je na mobilni telefon prejel službeni klic, da se mora nujno takoj oglasiti v vojašnici. 

Svoj BMW z zatemnjenimi stekli je parkiral pred vojašnico, deček je, ko je čakal, zaspal, domnevajo preiskovalci. Ne vedo, zakaj ga oče ni prej preveril, ponj je odšel šele ob treh popoldne, ko ga je poklicala njegova soproga in ga vprašala, kje je otrok, saj da ga v vrtcu ni. 

V avtomobilu je bil otrok takrat že mrtev. Kot še dodajajo hrvaški portali je bila v Kninu temperatura okrog 14. ure 28 stopinj Celzija, če je bilo vozilo dolgo časa na soncu, se lahko v njem temperatura še dvigne. Otrok je lahko dehidriral. 

Šibenski.hr poroča še, da ne gre za družino s težavami, nasprotno, očeta v vojski cenijo kot vestnega zaposlenega. Po najdbi trupla v avtomobilu ga je vojaška policija odpeljala v pripor.

Reševalno vozilo Tragično Svet Smrt 3-mesečnega dojenčka

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • rd2dmk2 09:37 09.junij 2021.

    na žalost, oče ni kriv. kriv je NADREJENI. KDO za boga ima pravico motit človeka mimo delovnega časa ? povsod sindikat takoj danes v akcijo . na ulice, na barikade, na okope. zakoni da se sprejemajo, tožbe da se vlagajo. ...prikaži več. in vseh 90 poslancev, če že jutri ni v proceduri zakon, da se vsi advokati aktivirate in začnete pisat prijave. tile delodajalci mislijo da nas še v grobu lahko nadlegujejo.

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 20:59 08.junij 2021.

    Groza! Oče si bo itak očital do konca življenja. Take nesreče se ne bi smele dogajati, pa se, zato ker smo zaradi življenjskega stila v neprestani naglici in stresu.