Svet
67177 ogledov

Vrtec so komaj odprli, a je zaradi covid-19 spet zaprt

Vrtec
Zaradi pojava covid-19 med zaposlenim v vrtcu so zaprli vrtec na Dunaju.

V Avstriji se po sproščanju ukrepov ob epidemiji novega koronavirusa povečal strah pred novim valom okužb, potem ko so na Dunaju zaradi zaznane okužbe s covid-19 zaprli enega od vrtcev. 

Predstavnica za stike z javnostjo pri mestnih oblasteh je za medije povedala, da so okužbo z virusom SARS-CoV-2 zabeležili pri eni od zaposlenih pomočnikov. Zaradi primera okužbe so danes začasno zaprli celotno enoto vrtca Kinderfreunde na ulici Carlbergergasse.

Pomočnik je imel simptome že od petka, po potrditvi rezultatov testa so v ponedeljek poklicali starše otrok in jim sporočili, da bo vrtec od torka naprej začasno zaprt.

Poleg njega obstaja sum na okužbo še pri eni osebi iz vrtca, preučujejo pa tudi vse možne kontakte okužene osebe. Kje bi se okužena oseba lahko okužila, ni znano.

V vrtcu, ki so ga zaprli, je bilo v varstvu 35 otrok. Tako kot pri nas tudi oblasti na Dunaju starše otrok pozivajo, naj otrok ne vozijo v vrtce, če lahko zagotovijo varstvo doma. Zaradi strogih varovalnih ukrepov se namreč bojijo, da razmer ne bodo mogli obvladati.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.