Svet
2492 ogledov

Vsaj 34 mrtvih v napadu na vrtec

Napad na Tajskem Profimedia
V strelskem napadu na vrtec na Tajskem je bilo ubitih 34 oseb. Vsaj 12 ljudi je poškodovanih.

Kot poroča CNN, je napad v provinci Nong Bua Lamphu izvedel bivši policist. Kot je potrdila policija, so napadalca našli mrtvega. Sprva naj bi ustrelil svojo ženo in otroke, nato pa sodil še samemu sebi.

V času napada je bilo v zgradbi približno 30 otrok. Napadalec je ustrelil štiri ali pet učiteljev, med njimi tudi učiteljico, ki je bila v osmem mesecu nosečnosti. Očividka je za Reuters povedala, da so sprva mislili, da gre za ognjemet.

Mediji so poročali, da je napadalec imel pri sebi puško, pištolo in nož. 

Policija je sporočila, da je napadalec postal jezen, saj je ob prihodu v vrtec ugotovil, da njegovega otroka ni tam. Nato je v vrtcu pričel streljati, kasneje pa je med pobegom namerno zapeljal v množico ljudi. Ko je prispel domov, je ubil svojo ženo in otroka.

 

 

Očividci so dodali, da je bil napadalec znan kot odvisnik od drog. Prav tako naj bi bil napadalec pred napadom na sodišču, kjer so ga obravnavali zaradi posedovanja drog. 

Tajski predsednik vlade je naročil takojšnjo preiskavo v današnji napad. Prav tako je odstro obsodil napad in izrekel sožalje družinam.

Napad na Tajsko | Avtor: Profimedia Profimedia
Policija pravi, da so med žrtvami odrasli in otroci. Med žrtvami naj bi bilo 23 otrok, so še povedali policisti. Najmlajše žrtve so bile stare samo dve leti. Napadalec je ustrelil in zabodel svoje žrtve, motiv za napad za zdaj še ni znan. Napadalec Panya Kamrab naj bi bil lansko leto odpuščen, saj so pri njemu našli droge. 

Komentarjev 1